Zvezda ili Dinamo Zagreb, ko je bolji?

Autor: Darko Mitrović
petak 30.04.2021.
09:23
Izvor: Sportske.net

Da li polako dolazi vreme za istorijski susret?

Starsport
Starsport

Povezane vesti

Crvena zvezda od sinoć je i zvanično šampion Srbije za sezonu 2020/21, a do nje je došla na impresivan način. U dosadašnja 34 kola, ostvarila je 32 pobede i dva remija, bez ijednog poraza. I na evropskoj sceni je blistala pod vođstvom Dejana Stankovića, stigla je do šesnestine finala gde ju je Milan zaustavio posle dva remija (1:1 i 2:2), a na tom putu je samo jednom poražena, i to od Hofenhajma u Nemačkoj (2:0).

Tokom sinoćnjeg šampionskog slavlja, sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela je između ostalog izneo svoju procenu da je Zvezda ne samo najbolja u Srbiji, nego ''i u regionu''.

A u regionu je sjajnu sezonu imao i zagrebački Dinamo, koji je u Ligi Evrope ove sezone stigao još dalje nego Zvezda, eliminisan je tek u četvrtfinalu od španskog Viljareala, ali zato je šampionat Hrvatske mnogo zanimljiviji nego srpska Linglong Superliga, pa Dinamo još uvek nije osigurao titulu, s obzirom da je tokom sezone uz 22 pobede upisao još pet remija i tri poraza i u ovom trenutku ima četiri boda više od Osijeka, uz jedan meč manje pet kola pre kraja.

Takođe, kada je u pitanju tržišna vrednost igrača, na ''Transfermarktu'' je vrednost zagrebačkih ''Modrih'' u ovom trenutku 103.7 miliona evra, dok Zvezdin igrački kadar vredi 52.75 miliona.

Na UEFA listi, Crvena zvezda se popela na 50. mesto (koeficijent 32.500), dok je Dinamo znatno bolje plasiran, nalazi se na 33. poziciji sa koeficijentom 44.500.

Dakle, brojke još uvek govore u korist Dinama, a da bi se Mrkeline reči potvrdile u praksi, trebalo bi da konačno dođe do susreta Zvezde i Dinama na evropskoj sceni.

I ove sezone je postojala takva mogućnost, ali kuglice nisu spojile crveno-bele i ''Modre'', pa je možda sledeća sezona idealna prilika za tako nešto. I jedni i drugi će imati još jače timove, bili bi to prvi spektakli. Po mogućstvu, u Ligi šampiona...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
deki trbic
Friday, 30.04.2021
14:57

Realno DINAMO...ne zato sto ja navijam za PARTIZAN vec zato sto su vise pokazali, vise su uradili u evropi...onda moramo dodati da HNL je jaca nego nasa...u nasoj imas samo PARTIZAN i zvezdu...dok tamo DINAMO, RIJEKA, OSJEK, GORICA, HAJDUK IZ SPLITA.... ;)