Zvezda ispisala istoriju u Humskoj, katastrofa Partizana!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 23.09.2024.
20:54
Izvor: Sportske.net

Blistava partija Crvene zvezde!

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

U 174. večitom derbiju ekipa Crvene zvezde je prekinula post u Humskoj i to na kakav način! 

Pobeda na gostovanju Partizanu posle februara 2016. godine, i to najubedljivije ikada na ovom stadionu, bilo je 0:4!

U prvih deset minuta Zvezda je uglavnom imala loptu u posedu, a u tom periodu je Endiaje imao jednu šansu kada je tražio Silasa, ali je Jurčević bio na pravom mestu kada je otklonio opasnost od svog gola. Nije bilo ni u narednih deset minuta dobre šanse, iako je Zvezda imala blagu inicijativu, ali je onda došao taj 20. minut, koban po crno-bele. 

Elšnik je ušao u kazneni prostor, probao da uposli nekoga u sredini, ali je lopta pogodila Kovača u ruku. Novak Simović je pokazao na belu tačku nakon što je pogledao snimak, a Šerif Endiaje je pogodio za 0:1. 

Tada kreće ofanziva Partizana, prvo je pripretio Zahid posle dobre akcije sa Nathom, a najbolju šansu je propustio Jurčević kada je pogodio prečku iz teške situacije posle centaršuta Zubairua sa desne strane. 

Na drugoj strani je Olajinka očajno reagovao pred golom Partizana kada se našao na samo sedam-osam metara od gola protivnika, da bi pred golom Zvezde Natho šutirao posle akcije sa Kovačem, ali je lopta prošla pored gola. 

I onda kada su svi očekivali krajnji zvižduk prvog poluvremena, Crvena zvezda je stigla do drugog gola i to preko Silasa, odbrana Partizana je bila smušena, Maksimović je uspeo da ćušne loptu do poslednjeg pojačanja crveno-belih, a Silas je pogodio sam ugao, malu mrežu za 0:2. 

Zvezda je stigla do novog gola u 55. minutu utakmice. 

Elšnik je uspeo da se probije po sredini, dodao je do Endiaja koji je rutinski savladao golmana Partizana Aleksandra Jovanovića koji je po treći put morao da vadi loptu iz mreže. Jovanović je potom okupio svoje saigrače, imao je šta da im kaže, ali uzalud...

Šerif Endiaj je brzo stigao do novog gola i svog het-trika. 

Prucev, koji je ušao u nastavku, uspeo je da prođe po desnoj strani, ubacio se sjajno Endiaj koji je u potpunosti dobio duel sa Ilićem večeras, pa je pogodio za ogromnih 4:0!

Mnogi fudbaleri Partizana su se našli na zemlji, baš je teško igrati za crno-bele večeras...

Stanojević je bio besan kraj aut linije, ali ni to nije dovelo do neke reakcije njegovih fudbalera. 

Crvena zvezda je nakon tog gola spustila ritam, nije bilo potrebe da više igra toliko ofanzivno, pa je rezultat ostao 0:4.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke