Zvezda izgubila, Deki ne vidi razlog za dramu...

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 30.06.2022.
20:40
Izvor: Sportske.net

Ako su navijači zabrinuti, trener Zvezde će ih razuveriti.

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Povezane vesti

Crvena zvezda je na poslednjoj pripremnoj utakmici u Sloveniji doživela i prvi poraz.

Posle teško izborene pobede nad Bravom od 2:1, pa teško izborenog remija sa Domžalama (1:1), Zvezda je večeras poražena od Kopra sa 1:0, a realizacija se tokom svih ovih mečeva pokazala kao veliki problem.

Donekle je opravdanje za večerašnju neefikasnost neigranje Ohija i Pavkova zbog lakših povreda, ali utisak je da Zvezdin šef struke Dejan Stanković ne brine previše posle ovog poraza.

''Ako završiš utakmicu sa nulom, onda je realizacija problem. Prvo poluvreme je način na koji treba da igramo, dosta dobrog presinga, stvorili smo šanse, nismo ih realizovali, i kako to biva, iz jednog šuta primiš gol. Moraju da se daju golovi, ali će doći oni sigurno. Ako intenzitet bude kao u prvom poluvremenu, otvoriće se naši 'statističari' i Katai, Mića, Ben. Nismo hteli da rizikujemo sa Ohijem i Pavkovom, vratiće se oni ubrzo.

Prvim poluvremenom stopostotno mogu da budem zadovoljan, dobili smo potom dve kontre, ali nije drama, moraš da iskoristiš šanse koje imaš'', izjavio je Stanković.

Sanogo je izašao iz igre tokom prvog poluvremena zbog povrede, kasnije je Rodića na levom beku zamenio - desni bek Gobeljić.

''Roda je osetio bol, mogao je da nastavi, ali nismo hteli da reskiramo. Gobelja može da odigra na sve četiri pozicije u odbrani. Ono što sam želeo u prvom poluvrememu, to smo i videli, Zvezda konkretna i direktna i kada se realizacija bude popravila, biće to sve dobro.

Nismo želeli da reskiramo ni sa Sanogom'', dodao je Stanković.

Zvezdu sada čeka generalna proba u Sočiju, gde će se 3. jula sastati sa Zenitom.

''Čeka nas dug put i prava provera za nas. Imaćemo potom vrememna da sumiramo utiske. Falila je ta realizacija, videli ste šta smo uspeli i danas da promašimo, a kada stvari počnu da idu na našu vodenicu, sigurno ćemo biti i ubedljiviji'', zaključio je Stanković u razgovoru za TV Arena sport.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke