Zvezdin ''brzi voz'' doneo bod nade!

Autor: Darko Mitrović
sreda 04.10.2023.
23:00
Izvor: Sportske.net

Drama na ''Marakani''!

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

U utakmici drugog kola Grupe G Lige šampiona, Crvena zvezda je večeras na ''Rajku Mitiću'' remizirala sa Jang bojsom rezultatom 2:2.

S obzirom da je istovremeno Mančester siti slavio u Lajpcigu sa 3:1, stanje na tabeli Grupe G posle dva kola je: Mančester siti 6, RB Lajpcig 3, Crvena zvezda 1, Jang bojs 1 bod.

Nošena ogromnom podrškom oko 47.000 navijača sa tribina, Crvena zvezda je pokušala da već u uvodnim minutima izvrši što jači pritisak na protivničkoj polovini i tako dođe do vodećeg pogotka.

Ipak, prvu priliku za vođstvo imali su gosti u četvrtom minutu meča, kada je Maleš šutirao sa dvadesetak metara od gola, ali je lopta zamalo otišla iznad prečke.

Samo minut kasnije brzonogi Bukari pravi pometnju na desnoj strani terena, zatim je Ivanićev šut izblokiran, a u nastavku akcije Hvang pronalazi Šerifa Endiaja koji je pokušao petom da loptu pošalje u mrežu, ali je golman Raćopi odlično redagovao.

Usledio je zatim mirniji period igre, Zvezdin pritusak je popuštao, pa smo sve češće mogli da vidimo i akcije gostujućeg tima u blizini Glazerovog gola.

Garsija je u 27. minutu opasno pripretio sa dvadesetak metara, kada je Glazer izbio loptu u korner, a u narednih nekoliko minuta su gosti izveli još dva kornera i izgledalo je da su bliži golu.

Ali, u 35. minutu munjeviva akcija Crvene zvezde i vođstvo srpskog šampiona. Duga lopta bila je upućena ka Bukariju koji je ušao u kazneni prostor, uspeo da šutira, ta lopta nije išla u okvir gola, ali se u petercu našao Šerif Endiaj koji ju je iz neposredne blizine poslao u mrežu - 1:0 za Zvezdu.

U VAR sobi se proveravalo da li je bilo ofsajda, ali je utvrđeno da je sve regularno i gol je priznat.

Do kraja poluvremena je i Bukari savladao Raćopija posle odlične asistencije Mirka Ivanića, ali ovoga puta VAR provera je otvrdila da je Bukari bio u malom ofsajdu i taj pogodak je poništen.

Pred kraj poluvremena gosti su ponovo preuzeli inicijativu, a u poslednjim sekundama nadoknade vremena Glazer je odličnom intervencijom sačuvao vođstvo crveno-belima.


Međutim, i početak drugog poluvremena je protekao u znaku gostiju koji su vrlo brzo stigli do izjednačenja. Igrao se 47. minut meča, Monteiro je kroz sredinu pored Stamenića poslao loptu u kazneni prostor za Ugrinića koji uspeva da savlada Glazera za izjednačenje na 1:1.

Šest minuta kasnije još jedan gol je poništen Crvenoj zvezdi, opravdano, zbog ofsajda u kom se nalazio Šerif Ndiaj, a posle pokušaja Mitrovića i Hvanga čije je udarce golman Raćopi uspeo da zaustavi.

A da se gosti nisu zadovoljili izjednačenjem pokazali su u 60. minutu meča kada su iznudili jedanaesterac. Naser Điga koji je do tada bio među najboljima na terenu, igrao je rukom u kaznenom prostoru Zvezde i posle pregledanog snimka nije bilo dileme za sudiju Hola. Penal za goste izveo je Sedrik Iten koji uspeva da savlada Glazera za 1:2 na semaforu.

Trener Crvene zvezde je reagovao izmenama, ušli su Olajinka, Katai i Lučić umesto Rodića, Stamenića i Mitrovića, pa je Zvezda u završnicu meča ušla u prilično ofanzivnoj formaciji.

Ređali su se korneri za Zvezdu, pretili su Katai, Lučić, Hvang, Olajinka, ali su gosti nekako uspevali da se odbrane.

Vreme je radilo za ekipu Jang bojsa, a sve dileme je u 83. minutu mogao da reši rezervista Ganvula koji je prethodno zamenio Itena. Posle centaršuta sa leve strane, Ganvula je između Đige i Dragovića visoko skočio, šutirao glavom sa nekih 8-9 metara, ali je tu loptu poslao iznad prečke.

Dva minuta kasnije šansa za Krasoa na drugoj strani, ali veoma loš udarac iskosa sa leve strane Zvezdinog fudbalera koji je nešto ranije zamenio Endiaja.

To je bila najava onoga što se dogodilo u 88. minutu. Kraso je maestralno asistirao za Bukarija na desnoj strani terena, a reprezentativac Gane je kao brzi voz utrčao u kazneni prostor i snažnim udarcem pogodio mrežu! Prelep gol za 2:2!

Do kraja je Zvezda pokušavala da dođe do preokreta i pobede, Mijailović je u petom minutu nadoknade šutirao pravo u Raćopija, a Olajinka minut kasnije u situaciji jedan na jedan prebacio gol, ali je pomoćni sudija signalizirao ofsajd poziciju.

Poslednju priliku je propustio Katai, posle centaršuta Hvanga, kada je traljavo šutirao pored gola.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke