Zvezda je Mamićeva ''inspiracija'', Terzić ''natčovek''?!

Autor: Darko Mitrović
petak 19.03.2021.
18:08
Izvor: Sportske.net, Srpski Telegraf

Dan posle Dinamovog istorijskog uspeha, Mamić hvalio i Zvezdu i njene čelnike.

EPA/ANTONIO BAT
EPA/ANTONIO BAT

Povezane vesti

Zagrebački Dinamo je danas pravi hit u čitavoj fudbalskoj Evropi posle fenomenalne partije protiv Totenhema i pobede od 3:0 na Maksimiru, za plasman u četvrtfinale Lige Evrope.

Zdravko Mamić, nekadašnja ''alfa i omega'' ovog kluba je iz dobro poznatih razloga sve pratio iz Međugorja, a u toku dana se oglasio i u razgovoru za ''Srpski telegraf''.

Tom prilikom je naglasio da je Dinamo jedna ''velika porodica'', a posebno ga raduje gest Žozea Murinja posle meča.

''Dinamo je velika porodica. Od predsednika kluba preko trenera, igrača do onih teta koje kuvaju kafu. Svi smo jedna velika porodica. To je video i Murinjo, koji je ušao u svlačionicu da čestita našim igračima, a kasnije je u izjavi iskoristio izraz 'Dinamo family'. Za mene je to najbolja moguća čestitka'', izjavio je Mamić.

On je pohvalio i srpskog šampiona, Crvenu zvezdu, koja je u poslednjih nekoliko godina takođe ostvarila zapažene rezultate u Evropi, posle teškog kriznog perioda kroz koji je prošla. Mamić je u toku sa svim što se dešavalo u Zvezdi, a najveće pohvale je uputio generalnom direktoru kluba Zvezdanu Terziću i treneru Dejanu Stankoviću.

''Zvezda je tim kojem se divim i koji je moja najveća inspiracija. Veselim se njenim uspesima, kao da su Dinamovi. Moramo se vratiti na početak. Taj klub je bio sedam spratova ispod zemlje dok nije došao moj brat Zvezdan Terzić, zajedno sa Mitrom Mrkelom. Morali su da obezbede tekuću likvidnost, da rešavaju dugove i da grade igrački kadar za Evropu.

Toga nema u udžbenicima o ekonomiji, to mogu samo nadljudi.

I Deki... To je jedna ljudina i igračina i pokazao je da će biti veliki trener'', objasnio je Mamić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke