Zvezda je za srpsku Super ligu Liga šampiona!

Autor: Lazar Nikolić
subota 26.10.2024.
19:49
Izvor: Sportske.net

Crveno-beli dominantni u Subotici.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde su po 17. put uzastopno savladali Spartak iz Subotice.

Crveno-beli su večeras u meču 13. kola Super lige Srbije gostovali na severu Srbije i slavili sa ubedljivih 5:1.

Zvezda je posle novog trijumfa neprikosnovena na tabeli sa 34 osvojena boda iz 12 utakmica, dok je Spartak pretposlednji sa samo devet poena.

Od početka uitakmice u Subotici Zvezda se nametnula kao dominantan rival protiv Spartaka. Domaći su u prvih 10 minuta imali dva dobra pokušaja preko Endiajea i Rodića glavom, ali su mreže mirovale sve do 18. minuta kada je gost poveo.

Luka Ilić je dobro izveo korner i na prvoj stativi pronašao Radeta Krunića, koji je glavom prebacio loptu do usamljenog Silasa, kome nije bilo teško da iz neposredne blizine zatrese mrežu Spartaka.


Nastavila je ekipa trenera Vladana Milojevića da kontroliše dešavanja na terenu, a na drugi pogodak se čekalo do 41. minuta kada je Luka Ilić odlično centrirao iz slobodnog udarca, a Zvezdin kapiten večeras Milan Rodić pogodio glaovm.


Nije se dugo čekalo ni na treći pogodak šampiona Srbije večeras. Napadač Beograđana Šerif Endiaje je, baš kao i protiv Monaka, najpre iznudio jedanaesterac, a zatim i pogodio sa "bele tačke" u 51. minutu.


Tračak nade da mogu do pozitivnog rezultata Spartaku je doneo Luka Bjelović sedam minuta kasnije. On je ubacio loptu u mrežu, nakon što je Zvezdin golman Marko Ilić loše reagovao posle šuta Todorovskog.


Da zvezdaši ne brinu pobrinuo se ofanzivac iz Angole Milson, koji je posle odličnog prodora i asistencije vratio ubedljivu prednost gostima - 4:1.


Nisu se crveno-beli zaustavili na ovome. Dvojica rezervista Nemanja Radonjić i Aleksandar Katai kreirali su peti pogodak za goste. Igrao se 72. minut kada je Radonjić uputio centaršut sa desne strane, a Katai glavom "zakucao" loptu pod prečku.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke