Zvezda jedva preživela hrabru Inđiju, prvenac Živkovića

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 18.11.2021.
14:52
Izvor: Sportske.net

Domaćin skupo prodao kožu.

www.crvenazvezdafk.com
www.crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde izborili su plasman u osminu finala Kupa Srbije pošto su na gostovanju u Inđiji bili bolji od istoimenog tima i slavili sa 1:0 golom Rišaira Živkovića, koji je postigao prvenac u dresu beogradskog kluba.

Već u prvom minutu udarac je oprobao Aleksandar Katai, ali je golman Inđije lako odbio loptu, a malo je falilo da domaćin na suprotnoj strani stigne do vođstva, ali je Riznić zbog klizavog terena poklekao pred Popovićem.

U drugom minutu Đokić je pogodio stativu i pokazao da domaćin nema nameru da se brani na ovom meču.

Uzbuđenja nije ponestajalo ni na suprotnoj strani, a nalet Inđije prekinio je u petom minutu penal nad Nenadom Krstičićem, koji Katai nije pretvorio u gol.

Golman Inđije Vukašinović pročitao je pokušaj najboljeg igrača crveno-belih i lako odbranio udarac.

Inđija je u 11. minutu uzvratila, a udarac Kukolja je zaustavio Popović, a minut kasnije atraktivno je probao i Đokić, ali ni blizu kako je zamislio.

Ponovo se oprobao Kukolj i ponovo namučio Popovića, a nalet Inđije prekinut je u 24. minutu golom Rišaira Živkovića nakon prekida. Bila je to izvanredna akcija i pogodak glavom napadača nakon asistencije Radovana Pankova na isti način.

Strelac jedinog gola na meču ponovo se oprobao u 31. minutu, ali je njegov udarac glavom sada završio pored gola.

Do kraja poluvremena Inđija je imala još jednu priliku i pravo je čudo kako nije postigla makar jedan pogotak.

Uvodnih 45 minuta obeležila su i dva prekida zbog pogromnog skandiranja navijača crveno-belih prema Nenadu Bjekoviću, sve izvesnije novom predsedniku Fudbalskog saveza Srbije.

Početak drugog poluvremena obeležila je prilika Mirka Ivanića, ali se vezista crveno-belih nije najbolje snašao. Nedugo zatim oprobao se i Katai, ali je njegov udarac takođe završio preko gola.

Na suprotnoj strani oprobao se i Injatović, ali je uzvratio Živković, međutim promene rezultata nije bilo.

Inđija je u na isteku jednog sata igre imala odličnu priliku, ali je Popović krajnjim naporom zaustavio udarac. Već u narednom napadu se oprobao Vukčević i opet stavio Zvezdinog golmana na velike muke.

Dejan Stanković je reagovao uvođenjem Bena i Srnića, a iz igre su izašli Katai i Živković. 

Nešto kasnije šansu su dobili Milan Gajić i Aleksa Vukanović, junak pobede protiv Jang Bojsa, koji već duže vreme nije u prvom planu kod trenera Stankovića.

Zvezda nikako nije uspevala da overi pobedu, dok Inđija nije odustajala da iznenađujuće dobru partiju kruniše golom i meč uvede na produžetke.

Solidan pokušaj u 90. minutu imao je i Srnić, ali je lopta lako završila u rukama Vukašinovića, a u nadokandi vremena dobro je pokušao i Ben, zamalo pored gola.

Uprkos minimalnoj pobedi i ne baš blistavoj igri, Zvezda je izborila plasman u osminu finala i napravi korak napred u odbrani trofeja Kupa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke