Zvezda - Ko napada Kairat?

Autor: Darko Mitrović
utorak 27.07.2021.
23:46
Izvor: Sportske.net

Šta će Stanković odlučiti?

Srdjan StevanovicStarsportphoto ©
Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Povezane vesti

Crvena zvezda je nešto lošije započela sezonu, ali ima dovoljno vremena da se sve ispravi. Prva prilika da se popravi utisak je sutrašnja revanš utakmica drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv kazahstanskog Kairata.

Kazahstanski šampion je prvi meč dobio sa 2:1, pa će Zvezdi sutra biti potrebna pobeda od dva gola razlike.

U odnosu na prvi meč u Almatiju biće promena u Zvezdinom sastavu, ali ne prevelikih, ili kako je trener Dejan Stanković danas slikovito objasnio, neće biti ''revolucionarnih'' promena.

Najveće dileme vezane su za pozicije desnog beka, napadača, ali i štoperski tandem, kao i dvojac na sredini terena.

Standardni desni bek Milan Gajić doživeo je povredu ramena zbog čega je propustio prvenstveni meč protiv Mladosti iz Lučana i njegov nastup nije izvestan iako je povreda zalečena. Moguće alternative su Bakajoko ili Gobeljić, svojevremeno bi i Miloš Degenek mogao da se posmatra kao alternativno rešenje, ali njegov status ove sezone je još uvek nedefinisan.

Kada je u pitanju špic napada, tri su realne opcije - Dioni kao najistureniji, Ben ili Pavkov koji je bio starter u prvom meču, ali nije došao do izražaja. S obzirom da se Dioni još prilagođava na novu sredinu, možda je i najrealnije rešenje Ben, a da Falko deluje na krilnoj poziciji.

Od štopera, siguran je Dragović, a do sada su se menjali Babić i Pankov sa njim u tandemu. Za skok igru bi Babić bio korisniji, a prekidi bi trebalo da budu Zvezdin veliki adut u napadu, o čemu je Stanković takođe danas govorio.

Ne treba, naravno, otpisivati ni Degeneka, ali za sada su Babić i Pankov još uvek u prednosti.

I poslednja dilema je da li će na sredini zajedno igrati Sanogo i Kanga, Sanogo i Krstičić, ili Kanga i Krstičić. Za očekivati je ovu prvu opciju, s obzirom na Sanogov značaj u defanzivi, a Kanga je adut više u ofanzivnim akcijama.

Dakle: Borjan - Gajić /Bakajoko/, Dragović, Babić, Rodić - Sanogo, Kanga - Falko, Ivanić, Katai - Ben.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke