Zvezda - Ko umesto Jovičića i koga će Degenek istisnuti iz startne postave?

Autor: Darko Mitrović
petak 26.07.2019.
11:13
Izvor: Sportske.net

Hoćemo li odgovor dobiti već protiv Radničkog?

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Crvena zvezda iz utakmice u utakmicu na početku ove sezone igra sve bolje, ostvarila je odličan rezultat u prvom meču drugog kola kvalifikacija protiv Helsinkija i sve to je povod za veliko zadovoljstvo na 0''Marakani''.

Ali, raspoloženje je pokvarila povreda kolena Branka Jovičića, koga sada čega duža pauza, pa se postavlja pitanje kako će u narednom periodu izgledati Zvezdina startna postava koja se bila već iskristalisala u prethodnim mečevima.

Na prvi pogled, odgovor je jednostavan, tu je novajlija Hoze Kanjas koji je u finišu priprema stigao iz PAOK-a, ali ne samo što nije prošao pripreme sa Zvezdom, nego je i doživeo lakšu povredu prednje lože, zbog čega ga od prvog meča sa Suduvom nije bilo na terenu.

Dobra vest je da Kanjasova povreda polako postaje prošlost i za očekivati je da ga trener Milojević ''baci u vatru'' možda već protiv Radničkog za vikend, a najkasnije u očekivanom dvomeču protiv Kopenhagena.

S obzirom da je Jovičić na početku ove sezone igrao odlično, Kanjas neće imati lak zadatak da ga odmeni, pogotovo što je jasno da je Španac sada još daleko od prave forme, pa treba razmišljati i o alternativnim rešenjima.

Jedno od njih bi mogao da bude Mirko Ivanić u paru sa Jovančićem umesto Jovičića, a da Ivanićevo mesto u trilingu iza najisturenijeg Boaćija zauzme sve zapaženiji Milan Jevtović.

Promena se očekuje i na poziciji štopera, gde bi svoje mesto trebalo da zauzme povratnik Miloš Degenek, ali umesto koga - Babića ili Milunovića?

Prošle sezone je u Ligi šampiona već odigrao nekoliko mečeva u tandemu sa Babićem i taj tandem ne bi bio iznenađenje, ali od njegovog odlaska nametnuo se Milunović koji je do sada bio standardan i imao puno poverenje Vladana Milojevića.

Zato će biti zanimljiva Milojevićeva odluka koga će poslati na klupu od dvojice pomenutih štopera.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

18 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
SvetskiSampion
Friday, 26.07.2019
18:48

Kanjas umesto Bakule , steta za njega ali moramo dalje Liga sampiona ceka :) Ivanic je anemican , nezainteresovan i nema snage u duelu ... jos cekamo njegovu formu, inace on, Ben i Marin guse jedan drugog.... treba nam brzo krilo , neko ko moze da probije ali nisam siguran da Jevtovic moze da odgovori zadatku ,,, decko se uzbudi toliko da kad primi loptu vidokrug mu se suzi na 2m oko njega..., Zander je odlican samo da vrati kondiciju , bice ovo lepa sezona u LS ponovo :)

avatar
Igornopolis
Friday, 26.07.2019
20:32

Sve na mestu. Ne znam ko ti minus dao.. Neki srpski fudbalski radnik, siguran sam. Imamo ih pregrst. Bice sve ok. Bakula je moj omiljeni zvezdin igrac od kakobje dosao, velika steta. Ogromna u stvari. Secam se kolikonje trazio formu posle oreloma metatarzalne, kako i kad li ce se sad vratiti posle ukrstenih ligamenata? Srecno mu. Poz.

avatar
Mare 2
Friday, 26.07.2019
15:35

Ispala je greska sto se Causic prodao. Jedino je ostao Kanjas. Ako se Jovancic ili Kanjas povrede mi nemamo vise zadnja dva vezna. Sezona tek pocinje. Imamo prvenstvo, domacu ligu i Evropu. Dva zadnja vezna ne mogu taj teret za iznesu. Hitno nam treba jos jedan zadnji vezni. Ovo drugo ce sve doci na svoje mesto. Pozdrav

avatar
BojanMC
Friday, 26.07.2019
15:12

Kanjas bolji igrac od Jovicica bez obzira na sto nisu isti tip, zevzda ce samo dobiti ovom zamenom.

avatar
staljin
Friday, 26.07.2019
13:06

Spori smo gospodine Milojeviću . Marin se stalno vraća po loptu , Jovančić je davi i ne odigrava na vreme , Babić je spor kao da ima 32 a ne 23 godine . Nema prodora bekova Rodića i Stojkovića . Igramo unazad . Dozvoljavamo da se protivnik vrati i ponovo napravi blok . Teško stvaramo višak , zato što smo spori . Povredio se Jovičić koji je trčao za dvojicu . Potrebni su nam brzi igrači poput Radonjića i jedan trkač poput Bakule . Možda Jevtović nadomesti brzinu i prodornost po krilu , ali trebalo bi dovesti neko brzo krilo dok nije kasno . Realizacija ? Bogu hvala pogodili su i Boćko i Pavkov , inače .....

avatar
Mads87
Friday, 26.07.2019
12:34

Ko kaze da Ivanic moze da zamini Jovicica je ili neozbiljan ili ne razume fudbal. Ivanic se covek sklanja iz duela i ocekivati da on odigra Bakulinu poziciju je besmisleno.

avatar
Brajkoo
Friday, 26.07.2019
12:14

U ligi nije bitno ko ce i gde igrati, sampion je vec odredjen samo se dvoume koliko titula ove godine da dodele Crvenoj, jednu ili i onu iz 43.

avatar
biTan
Friday, 26.07.2019
12:25

Hocemo onu iz 86' koju je nekakav titov drzavni sud dodelio vama,iako UEFA smatra da je Zvezda osvojila tu titulu..

avatar
Brajkoo
Friday, 26.07.2019
15:11

Sine, na kraju te sezone Partizan je bio sampion zbog bolje gol razlike a onda su Sajber i Miljanic ponistili celo kolo pa dodelili titulu vama a sto se tice ove vase iz 45, treba da znas da dok ste vi igrali fudbal srpska omladina je ginula na Sremskom frontu i oslobadjao Jasenovac !

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Friday, 26.07.2019
12:26

Treba samo da nam vrate onu titulu iz 1986. godine sto su nam oteli na silu putem suda udruzenog rada, a ovu cemo lagano osvojititi jer nemamo dostojne konkurente u nasoj ligi posto je Radnicki promenio trenera i igracki kadar.

avatar
USK Svi zajedno SSSS
Friday, 26.07.2019
12:05

Štoperi. Milunović, Degenek.
Umesto Jovičića Kanjas.

avatar
Milos Ilic_fb1
Friday, 26.07.2019
11:32

Zamenice Babica koji je limitiran. Milunovic igra odlicno i mislim da ce biti odlican tandem s Degenekom

avatar
yboyka525
Friday, 26.07.2019
11:31

Ogromna steta za Jovicica, tako je bilo i prosle godine, taman puca od forme decko se povredi. Tesko je da Ivanic, zauzme njegovo mesto, to je preofanzivna formacija, nema radilice kakva je Jovicic. Babica izuzetno cenim, ali sam ubedjen da ce on na klupu. Milunovic gospodari u vazdusnim duelima, izuzetno iskusan igrac, i bas mi uliva poverenje tandem Milunovic-Degenek.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Friday, 26.07.2019
11:30

Mi nemamo igraca koji moze da zameni Jovicica jer Kanjas sigurno ne moze da pokriva toliki prostor kao on, a ni fizicki nije blizu Jovicica. Sto se tice Degeneka nema razloga za zurbu jer za sad odbrana dobro radi svoj posao i nema razloga da se tu nesto menja. Degeneku je potrebno par utakmica u prvenstvu da podigne nivo igre.

avatar
biTan
Friday, 26.07.2019
12:28

Jovicic je radilica,ali na loptu ne zna da stane i zadrzi kontrolu,Kanjas to ima,Jovicic nema neki ekstra pas kojim ce igraca dovesti u sansu. Kao drugo ne bih rekao da odbrana radi dobar posao,seti se protiv suduve kako je lako mogao biti drugi rezultat...

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Friday, 26.07.2019
14:51

Jovicic je odlican i njegov izostanak ce se vidno osetiti. Bilo je gresaka na pocetku ove sezone, ali bice ih uvek jer greske su sastavni deo igre. Kad bi svi nasi igraci igrali bez greske onda bi Zvezda osvojila Ligu Sampiona.