Zvezda kroz domaće utakmice nema intenzitet, Milojevića brinu povrede

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 21.10.2024.
20:00
Izvor: Sportske.net

"Sportske.net" u Monte Karlu.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je da se tim pripremio za meč sa Monakom u Ligi šampiona, ali da ih čeka jedna izuzetno spremna ekipa koja pretenduje za titulu u svom prvenstvu.

Ekspedicija Crvene zvezde sletela je u ponedeljak popodne na aerodrom u Nici, odakle su se zaputili ka Monte Karlu gde ih sutra čeka meč protiv Monaka.

Srpski šampion će spram sebe imati tim koji deli lidersku poziciju Lige 1 sa Pari Sen Žermenom. Monako je napadački potentna ekipa koja može da ugrozi bilo kojeg protivnika spram sebe.

" U pravu ste. Mislim da Monako ove sezone igra jako dobar fudbal i po meni su blizu sa PSŽ, verovatno će tu i Marsej da se uključi u borbu za titulu. Igra se dosta agresivno, brzo, dinamično, sa dosta trčanja sa brzim završnicama. Ekipa koja je jako dobro implementirana od strane njihovog trenera čiji su igrači to dobro prihvatili. Imaju dosta samopouzdanja. Tačno je da imamo dosta probleme, imamo ih od početka. Moramo konstantno da menjamo, od formacija, do igrača. Nemamo igrače koji imaju uticaj na našu igru. Spremali smo se za ovaj meč, izaći ćemo, borićemo se. Videćemo kako ćemo da završimo utakmicu", počeo je Milojević.

Rekli ste da su većina golova primljenih u Ligi šampiona ove sezone posledica individualnih grešaka...

"Tačno je i to jeste utisak... Pravili smo dosta individualnih grešaka. Imaćemo i sutra puno takvih situacija gde, ponoviću, to je činjenica - mi takve šanse ne možemo da imamo u našoj ligi jer je naše prvenstvo po intenzitetu dosta slabije. To su situacije koje imaju dosta uticaja. Dijametralno su suprorotna ta takmičenja. Analizirali smo. Znate kada nešto ponavljate konstantno, nama se to dešava u Ligi šampiona. Nadam se da nam se to neće dogoditi sutra. Igramo protiv francuske ekipe sa nemačkim stilom. Grešaka će biti, naravno, ali moramo da ih smanjimo na minimum".

Da li ste gledali prošli meč pre dve godine na ovom istom mestu kada je bilo 4:1 za domaćina?

"Nisam upućen. nisam gledao..."

Kako zvezda može nauditi Monaku?

"Mi imamo plan utakmice. Otežava nam to što se gro reprezentativaca vraća, pa nismo mogli da radimo ono što smo želeli. Spremili smo se, videćemo kako će to da izgleda. Moramo da vidimo koliko možemo, da smanjimo individualne i kolektivne greške. Moramo da ugrozimo Monako tamo gde je najslabiji. pa ćemo videti".

Kakva je zdravstvena situacija Glazera, Drkušića, Mimovića? 

"Glazer se povredio i neće biti neko vreme s nama. Drkušić je takođe povređen, nažalost. Oni su se povredili sa svojim reprezentacijama, posebno za Glazera koji je prethodno imao ozbiljnu povredu. S povratkom posle reprezentacije se vratio povređen, kao i Drkušić koji nije prošao pripremni period i očekivano je ovo nekako. Možemo da povedemo neku priču o broju utakmica. Ovde pričamo i o Ligi nacija. Igrači ne mogu da izdrže taj ritam i dolazi do povreda. Mi smo ekipa koja nema veliki komotitet da ispadanjem toliko igrača da možemo da održavamo kontinuitet. Ne pričam o domaćem fudbalu, već o Ligi šampiona. Bez ikakvog alibija, to od mene nikada niste čuli. Bez Glazera, Ivanića, Drkušića, Mimovića, Hvanga koji je otišao... To su igrači koji su imali uticaj na našu igru, a mi ih nemamo. Žao mi je što mi se igrači vraćaju sa reprezentativnih utakmica povređeni i mi probavamo da ih rešimo. Te utakmice Lige nacija više nisu prijateljske utakmice, već ozbiljni mečevi koji donose brojne benefite u vidu šešira. Koga nema bez njega se mora, daćemo sve od sebe. Imam poverenja u sve igrače, ali probaćemo da rešimo".

Koliko bi pred narednu utakmicu u Ligi šampiona, što je Barselona, bilo važno uzeti makar bod? 

"Mislim da smo u ovom žrebanju dobili atraktivne protivnike i ti protivnici dolaze kao lideri u svojim zemljama. Dolaze iz liga petica. Ta utakmica je daleka, ja razumem navijače, ali za mene je svaka naredna utakmica najvažnija. Cilj nam je bio da uđemo i da probamo da igramo. Ono što nam je sada najbitnije je da se što bolje pripremimo za sutrašnji meč sa Monakom", podvukao je Milojević.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke