Zvezda lagano do polufinala Kupa Srbije

Autor: Milovan Longinov
utorak 30.03.2021.
17:55
Izvor: Sportske.net

Crveno-beli u polufinalu Kupa Srbije.

Pedja Milosavljevic/StarSport
Pedja Milosavljevic/StarSport

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su IMT rezultatom 3:0 (3:0) i tako overili plasman u polufinale Kupa Srbije.

Crveno-beli su pitanje pobednika rešili već u prvom poluvremenu kada su stekli nedostižnih 3:0 golovima Falćinelija u četvrtom, Kataija u 10. i Falka u 21. minutu.

Tim Dejana Stankovića poveo je već u četvrtom minutu, posle lepe kombinacije po levoj strani sa Kataijem i Ivanićem, Rodić je centrirao, a Falćineli bio na pravom mestu - 1:0.

Već u 10. minutu domaći su duplirali prednost, ovaj put je Aleksandar Katai postigao efikasan pogodak iz slobodnog udarca. 

IMT je imao najveću priliku posle 16 minuta igre kada je Lučić umalo kaznio neopreznost Rodića i Degeneka, šutirao je iz neposredne blizine u spoljni deo mreže. 

IMT je mogao da smanji rezultat, umesto toga, četiri minuta kasnije meč je završen, pošto je Falko postigao prvenac za ogromnih 3:0. Posle nove brze i lepe akcije, Ivanić je proigrao Falka koji postiže svoj prvenac. 

U finišu prvog dela igre Dejan Stanković je bio primoran da napravi izmenu, umesto Milunovića u igru je ušao Veljko Nikolić, a na poluvremenu su u svlačionici ostali Falko i Sanogo, ušli su Petrović i Vukanović.

Tempo igre je u drugom poluvremenu opravdano pao, Zvezda je imala dominaciju, šanse su propustili Katai i Falćineli, rezultat je ostao nepromenjen.

Dejan Stanković je sredinom drugog dela napravio još dve izmene, Bakajoko i Pavkov su zamenili Kataija i Falćinelija.

U finišu je IMT imao još dva solidna pokušaja preko Ilića, ali je rezultat ostao nepromenjen. Pavkov je takođe dobro šutirao, ali je još bolji bio golman Katić koji se istakao sjajnom paradom.

Zvezda je sačuvala prednost i pridružila se Partizanu, Vojvodini i Radniku u polufinalu Kupa Srbije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke