Zvezda mora još da raste, Olmo sprečio Rozeov košmarni "deža-vi" u Lajpcigu!

Autor: Ivan Cvetković
sreda 25.10.2023.
22:54
Izvor: Sportske.net

Nemački stručnjak svojevremeno sa Salcburgom ispustio vođstvo od 2:0 protiv "crveno-belih", ali večeras to se nije desilo...

EPA-EFE/Filip Singer
EPA-EFE/Filip Singer

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su kao gosti od ekipe Lajpciga rezultatom 3:1 u trećem kolu grupe G Lige šampiona.

Nemci su opravdali ulogu favorita zahvaljujući pogocima Davida Rauma u 12, Ćavija Simonsa u 59. i Danija Olma u 84. minutu, utešni gol Zvezde delo je Marka Stamenića u 70.

"Crveno-beli" su meč započeli udarcem Hvana koji je završio ne previše daleko od gola Blazviha, dok je nemački tim napadima po svojoj levoj strani pokušavao da ugrozi gol Glazera.

Openda je šutirao očajno unutar kaznenog prostora Zvezde posle loše reakcije Đige, što kao da je najavilo ono što će se dogoditi u 12. minutu.

Loptu je na tridesetak metara od gola Zvezde izgubio Ivanić, brza tranzicija na drugu stranu i dodavanje Simonsa omogućili su levom beku Lajpciga Davidu Raumu da savlada nemoćnog Glazera.

Ubrzo su "bikovi" lako mogli i do novog pogotka, ali je udarce Poulsena i Lukebe nekako uspeo da ukroti izraelski čuvar mreže.

Zvezda je uzvratila pokušajem Ivanića koji je naterao Blazviha da loptu skrene u korner iz kojeg je posle centaršuta Hana Rodić glavom propustio veliku priliku kada je intervenisao golman Lajpciga.

Posle duela Henrihsa i Olajinke, sudija Sančes je prvobitno dosudio penal za Zvezdu u 28. minutu, ali je na signal kolega iz VAR sobe pogledao snimak i poništio sopstvenu odluku.

Gosti su svoju priliku čekali iz kontranapada, nekoliko ih je povukao Endiaj, ali uz Olajinku nije imao podršku svojih saigrača u napadu.

Zapretio je sa distance i Mitrović, ali bez uspeha, pa je Bahar na poluvremenu odlučio da umesto Olajinke uvede Krasoa.

Zvezda je uspela da se stabilizuje i zadrži nešto duže loptu u svojim nogama, pa smo tako videli i jedan opasan napad uz dva udarca Bukarija i Mitrovića van kaznenog prostora.

Ređali su se prvo udarac Mijailovića unutar kaznenog prostora, te pokušaj Bukarija da uposli Endiajea koji nije stigao do lopte.

Kazna za promašaje usledila je veoma brzo, igrao se 59. minut kada je fudbaler Pari Sen Žermena na pozajmici u Lajpcigu Ćavi Simons primio loptu i postigao veoma efektan pogodak sa više od 20 metara od gola.

Tada se činilo da će srpski šampion teško do velike šanse za pogodak, ali dogodilo se nešto upravo suprotno.

Krenuli su "crveno-beli" dosta ofanzivnije kada su u igru ušli Mijatović, Lučić i Mijatović, a to je donelo i konkretne rezultate.

Igrao se 70. minut kada je se lopta posle udarca Dragovića odbila Marka Stamenića koji se odlično snašao ispred gola Lajpciga i zatresao mrežu gostiju smanjivši rezultat na 2:1.

Uzvratio je domaćin preko Baumgartnera čiji je udarac glavom posle kornera završio pored stative Glazera.

Ulaskom Aleksandra Kataija bilo je jasno opredeljenje Baraka Bahara da postigne gol po svaku cenu, ali sve je palo u vodu u 84. minutu kada je Dani Olmo posle odbitka lopte o prečku postigao gol nakon ulaska u igru.

Vredi napomenuti i stativu Nedeljkovića, međutim srpski šampion će se u eliti meriti sa Jang Bojsima...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke