Zvezda na Kosovićevom skeneru - kakve su šanse Kairata?

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 20.07.2021.
17:20
Izvor: Sportske.net

Najbolji fudbaler bivši saigrač.

Sportske.net/Nikola Krstić
Sportske.net/Nikola Krstić

Povezane vesti

Nekadašnji fudbaler Partizana Nebojša Kosović zaigraće u sredu ponovo protiv Crvene zvezde, ali ovaj put u dresu Kairata u meču 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Ovim povodom, crnogorski fudbaler je dao intervju za Telegraf, gde je odgovorao na niz pitanja koja se odnose na sutrašnji duel-

"Dočekujemo dvomeč sa Crvenom zvezdom u pozitivnom raspoloženju. Prošli smo prvo kolo, Makabi iz Haife koji je izuzetno ozbiljna ekipa i to nam je dodatno podiglo samopouzdanje da verujemo da možemo da napravimo još jedan korak unapred. Zato vlada čak i malo nastpljenje da utakmica sa Zvezdom što pre počne. Nadamo se, naravno, pozitivnom rezultatu na svom terenu, ali znamo da neće biti nimalo lako, jer i rival ima dobar tim", počeo je razgovor bivši vezista Partizana.

Bez dileme ulogu favorita prepušta beogradskom timu.

"Favorit u predstojećim mečevima je Zvezda. Imaju iskustvo igranja u Evropi, dobre igrače i trenera. Zato im dajem malu prednost. Kairat je prošao prvo kolo, obezbedili smo još tri evropska meča, ali se nećemo zadovoljiti time. Idemo korak po korak i potrudićemo se da pariramo Zvezdi što bolje možemo", naveo je on.

Ukazao je da bi prednost Kairata mogla da bude ta što su za razliku od Zvezde u punom ritmu, mada ne želi da to previše ističe.

"Prednost Kairata je činjenica da u Kazahstanu takmičenje uveliko traje, sezona je odavno počela i već smo odigrali pola mečeva, a Crvena zvezda je tek izašla iz priprema i počela prvenstvo. Rekao bih da smo fizički u boljem stanju, što je i prirodno s obzirom na navedene okolnosti. Ipak, "ne hvatamo" se za to previše, jer se i u taboru rivala radi profesionalno i verovatno su u korektnom stanju i da će odgovoriti maksimalno u dva predstojeća meča", rekao je Kosović koji je kao prednost Zvezde naveo svakako dužinu igranja u Evropi.

Ne krije zadovoljstvo što će na stadionu Kairata u sredu biti publike (dozvoljeno je 4.800 ljudi zbog situacije sa koronavirusom).

Naveo je da su njega i Rada Dugalića saigrači iz Kairata pitali za kvaliteta Zvezde naglašavajući da je za njega Aleksandar Katai najbolji prvotimac crveno-belih.

"Za mene lično je Aleksandar Katai najveća opasnost u redovima Crvene zvezde. Radi se o lucidnom, odličnom igraču, može potezom da reši utakmicu. Igra podjednako dobro sa obe noge, odličan jedan na jedan, ima i dobar šut. Uz njega, svakako je to i Mirko Ivanić, koji je takođe majstor, potom Ben... Imaju dobre igrače i moramo da budemo koncentrisani svih 180 minuta", naveo je on.

Pohvalio je najpoznatnijeg saigrača Vagnera Lava.

"Timska igra je najveća snaga Kairata, jer nas krasi već duže vreme i zahvaljujući tome smo došli do rezultata. Dobro se krećemo, dorbo se branimo, a uz to imamo Vagnera Lava, koji je neverovatan. Iako ima 37 godina trči kao navijen, pomaže timu u svim segmentima igre, od napada, što mu je posao, do odbrane gde konstantno vrši pritisak na protivničke igrače. To je igrač koji u ovom momentu može da napravi problem bilo kojoj odbrani u Evropi, jer je motivisan, inspirisan na svakom meču i imamo veliko poverenje u njega kao tim. Nadamo se da će nas opet obradovati kako samo on to ume", zaključio je Kosović dodajući da mu prijatelji i navijači Partizana šalju poruke podrške pred duel sa ljutim rivalom kluba iz Humske.

Prvi duel Zvezde i Kairata na programu je u sredu od 16 sati u Almatiju, dok je revanš naredne nedelje u Beogradu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke