Zvezda na skeneru Gazete: "Neće biti šetnja parkom"

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 25.02.2021.
11:45
Izvor: Sportske.net

Neće biti običan meč.

Epa/Gernot Hensel
Epa/Gernot Hensel

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde igraju najvažniju utakmicu u dosadašnjem delu sezone pošto će u Milanu pokušati da eliminišu doskorašnjeg lidera Serije A i plasiraju se u osminu finala Lige Evrope.

Crvena zvezda je u Milano doputovala sa beogradskih 2:2 od pre sedam dana, izborenih golom Milana Pavkova u 93. minutu.

Jasno je da je večerašnji meč sportski događaj dana u Italiji, pa nije ni čudno što je slavna Gazeta delo sport posvetila prostor ovom okršaju.

U najavi meča podsećaju da višestruki šampion Srbije nije tim sa malo šarma i prosečnom istorijom, te da bez obzira na što nisu na nivou ekipe koja je 1991. godine postala evropski i svetski prvak važe za najbolje što Srbija trenutno ima.

"Na klupi je bivši igrač Intera Dejan Stanković (videćemo da li će i večeras biti tenzičnog razgovora sa Stefanom Piolijem, između svađe i zagrljaja, kao u prvoj utakmici). Tu su Italijani Falčineli i Falko uz ostali kvalitet koji bi mogao da zabrine Donarumu", stoji u delu teksta posvećenom Zvezdi podsećajući da je gol Pavkova dovoljan razlog za oprez.

"Ukratko, to neće biti šetnja parkom", stoji u zaključku.

U slavnom italijanskom listu pozabavili su se i suženim izborom Piolija za napad, pa će izvesno u odsustvu Marija Mandžukića meč početi Rafael Leao, dok će Zlatan Ibrahimović startovati sa klupe.

Portugalac se odlično oseća na terenu uz Ibrahimovića, ali ni samostalno mu ne ide loše.

Skenira se i problem odbrane, koja je sve pukotine pokazala u nedeljnom derbiju protiv Milana.

Posebno je na udaru bio kapiten Alesio Romanjoli, kojeg je trener Pioli uzeo u zaštitu, ali je očigledno da je nezamenljivi štoper u padu forme, što bi Zvezdini napadači morali da iskoriste.

Meč počinje od 21 sata na stadionu "San Siro". 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke