Zvezda na stolu ima 7.000.000 za Hvanga, igrao bi i Ligu šampiona!

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 23.05.2024.
16:31
Izvor: Sportske.net, Telegraf

"Crveno-beli" ipak žele više.

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Povezane vesti

Crvena zvezda je ove sezone osvojila duplu krunu nedavnim trijumfom u Kupu Srbije, a velike zasluge za ovaj podvig idu i vezisti Hvangu In-Beomu (27) koji je svoje kvalitete iskazao i u grupnoj fazi Lige šampiona.

Igre reprezentativca Južne Koreje nisu prošle nezapaženo ni kod mnogo platežnijih klubova, pa bi Zvezda već ovog leta mogla da ostane bez jednog od svojih najboljih fudbalera.

Telegraf prenosi saznanje da su za Hvanga najveće interesovanje pokazali francuski klubovi Monako i Nica, te da su oni spremni da ponude 7.000.000 evra.

Crvena zvezda ne želi da se odrekne Hvanga za manje od 10.000.000 evra, pa tu postoji potencijalni problem oko klauzula u ugovoru Korejca, navodi isti izvor.

Hvang je proteklog leta postao najskuplju fudbaler u klupskoj istoriji Zvezde koja ga je Olimpijakosu platila 5.500.000 evra, a svojim je igrama u veznom redu pokazao da se radi jednom od najboljih fudbalera koji nastupaju u ligama regiona.

Korejac je na 35 nastupa u svim takmičenjima postigao šest golova i dodao isto toliko asistencija, što je odlična statistika uzevši u obzir da se radi o fudbaleru koji igra povučenije u veznom redu, ali njegov značaj za ekipu se veoma lako primeti pogledom na teren.

Suma od 7.000.000 evra nije zanemariva, međutim Monako bi mu pružio siguran plasman u Ligu šampiona i naredne sezone, dok bi sa Nicom igrao Ligu Evrope.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke