Zvezda - Napadački trio piše istoriju!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 25.11.2014.
11:22
Izvor: Sportske.net

Do kraja jesenjeg dela sezone u JSL ostalo je još dva kola što napadačima Crvene zvezde ostavlja nešto više od 180 minuta da prekinu post koji traje 846 minuta.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Fudbalski klub Crvena zvezda nalazi se na drugoj poziciji na tabeli sa "samo" šest bodova zaostatka za Partizanom. Kažemo samo jer igra koju izabranici Nenada Lalatovića prikazuju u Superligi nije na nivou kluba koji se bori za titulu.

Komparativnom metodom Lalatovićeva Zvezda nije lošija od one koju je pre godinu dana vodio Slaviša Stojanović, gledajući poziciju na tabeli i broj osvojenih bodova, ali u javnosti vlada utisak da crveno-beli nisu ni primaći timu koji je u prethodnoj sezoni vratio titulu na "Marakanu".

Utisak da Zvezda nije kadra da odbrani titulu stiče se pre svega zbog (ne)efikasnosti Lalatovićevog tima. Normalno je da u situaciji u kojoj ekipa ima prosek od 1.15 datih golova po utakmici odgovornost moraju da preuzmu napadači.

Verovali ili ne, Zvezdin napadački trio koji čine Đorđe Rakić, Đorđe Despotović i Luka Jović postigao je 4 prvenstvena gola (sva četiri Rakić), a poslednji put Zvezdin napadač pogodio je pre više od dva meseca!

Podatak da Rakić, Despotović i Jović nisu dali gol tokom 846 minuta igranja, odnosno 14 sati, više je nego dovoljan da bi se izvukao zaključak zašto će Zvezda do proleća gledati u leđa "večitom rivalu".

Ne treba zaboraviti da nisu samo napadači ti koji zadaju glavobolje navijačima Crvene zvezde jer ekipa generalno ne deluje kao tim o čemu svedoči i oduzimanje kapitenske trake Nikoli Mijailoviću.

Šampion Srbije do odlaska na zimsku pauzu igra još dve utakmice i to protiv OFK Beograda na "Marakani" i Mladosti u Lučanima.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dja Djedje92
Tuesday, 25.11.2014
13:32

e sad ce protiv ofk-e da daju,bice nekih 4:2 ili 3:1 za czv..goleada u najavi sve u svemu..al naravno ne u pravom zdravom fudbaslkom smilsu vec ce to da bude jos jedna pozoristna predstava iz poglavlja ,,domaci fudbal"