Zvezda nije opcija, Žarko Lazetić blizu inostranog angažmana!

Autor: Darko Mitrović
utorak 05.12.2023.
19:30
Izvor: Sportske.net

Letos su ga želeli, nisu uspeli da se dogovore, sada ponovo pokušavaju.

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Žarko Lazetić je sa TSC-om prošle sezone ostvario istorijski uspeh, osvojio je drugo mesto i izborio učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a u tekućoj sezoni to je nadogradio učešćem sa ekipom iz Bačke Topole u grupnoj fazi Lige Evrope.

Odlični rezultati koje postiže sa TSC-om nisu ostali neprimećeni van granica naše zemlje, a izgleda da je najuporniji u nameri da ga angažuje ruski Soči, koji je tu želju imao i tokom leta.

Navodno je tada Lazetiću bio ponuđen ugovor na tri godine, vredan ukupno 1.8 miliona evra za pomenuti period, odnosno 600.000 na godišnjem nivou, ali on je želeo da se sa TSC-om oproba u grupnoj fazi jednog od dva najjača evropska takmičenja, pa su Rusi u septembru za novog trenera angažovali Aleksandra Točilina.

Međutim, pod njegovim vođstvom Soči je dospeo na poslednje mesto na tabeli ruske Premijer lige, gde posle 17 odigranih kola ima samo 10 osvojenih bodova.

Zbog toga je ovaj ruski klub prekjuče ozvaničio razlaz sa Točilinom i kako prenosi tamošnji ''Čempionat'', Žarko Lazetić je ponovo postao jedan od glavnih kandidata za novog trenera Sočija.

Navodno su pregovori u toku, pa će biti zanimljivo videti šta će Lazetić odlučiti tokom zime.

Njega je nedavno, posle Zvezdinog poraza od Jang bojsa i eliminacije iz Lige šampiona pomenuo i Ranko Stojić kao nekoga ko bi imao kvalitet da trenira Crvenu zvezdu, ali izgleda da je Lazetić u ovom trenutku mnogo bliži Rusiji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke