Zvezda nikada u ovoj situaciji, Stanković ne popušta stisak

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 26.08.2021.
08:34
Izvor: Sportske.net

"Sportske.net" u Klužu.

Sportske.net/Nemanja Janošev
Sportske.net/Nemanja Janošev

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde sastaju se ovog četvrtka protiv Kluža na stadionu "Dr Konstantin Radulesku“ od 20.30 sati.

Ubedljivu partiju iz Beograda, šampion Srbije pokušaće da odbrani na što je bolji mogući način u Transilvaniji. Sudeći prema rečima Dejana Stankovića, neće im fokus biti potpuno da se brane, već će, ukoliko im to rival dopusti, želeti da dođu do duple pobede nad Klužom, ali zadatak broj jedan je da se izbori plasman u Ligu Evrope na bilo koji način.

Ono što je kuriozitet vezan za ovaj susret jeste što Crvena zvezda nikada, otakako postoji plej-of runda za ulazak u neko od evropskih takmičenja, nije imala veću prednost pred revanš. Zapravo, veoma su teško stizali do evrokupova poslednjih godina. Setimo se samo Krasnodara, Salcburga, Jang Bojsa, pa i Ararata. 

Delegacija crveno-belih stigla je u Kluž u sredu u popodnevnim satima, da bi uveče odradili trening na kojem su bili roviti Miloš Degenek, ali i Aleksandar Dragović koji je u utorak propustio sesiju zbog lakše povrede mišića.

Upravo taj deo terena najviše brine Stankovića za predstojeći meč. Degenek se povredio proteklog vikenda protiv TSC i napustio je teren u prvom delu igre, a Dragović u međuvremenu. Trebalo bi da budu dovoljno spremni i jedan i drugi, a ukoliko to ne bude slučaj, Radovan Pankov je alternativa za jednog od njih.

Kada je reč o veznom redu, tu neće biti promena u odnosu na ono što Crvena zvezda etablirala posle nekoliko utakmica u novoj sezoni – Kanga i Sanogo se najbolje slažu i sa tom kombinacijom bi Stanković trebalo da krene. Dakle, bez obzira na to što Gabonac ima žuti karton iz prvog meča, suspenzija sa novom javnom opomenom mu ne preti za grupnu fazu (ukoliko se Zvezda plasira) i kartoni se brišu.

Sportske.net/Nemanja Janošev

Kada je reč o napadu, tu takođe ne bi trebalo ništa da se menja u odnosu na prethodni meč, pa će tako susret započeti kvartet Ivanić, Katai, Ben i Pavkov.

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Gajić, Degenek, Dragović (Babić), Rodić – Sanogo, Kanga – Ivanić, Katai, Ben – Pavkov.

Teren je u korektnom stanju, a vremenska prognoza govori da će biti ispod 20 stepeni kada se bude igrao meč na stadionu "ušuškanom“ između kuća u prijatnom Klužu. Bilo je znatno toplije u Beogradu prethodne sedmice, ali kako Stanković kaže, to može samo pomoći pri oporavku na utakmici.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke