Zvezda okrznuta i na "Krovu" - IMT pokazao zube, Kraso i Olajinka osigurali tri boda

Autor: Nemanja Janošev
subota 28.10.2023.
20:25
Izvor: Sportske.net

Tu je i povreda Omrija Glazera...

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su IMT na "Krovu" protiv sa 1:2 (0:2) u utakmici 13. kola Super lige Srbije.

Prošlo je mesec dana otkako je Crvena zvezda poslednji put prošla neokrznuta u duelima sa superligašima. Bilo je to protiv niškog Radničkog 30. septembra. Od tada, na svakom duelu odbrana Baraka Bahara kapitulira i to je bio slučaj i ove večeri u Zaplanjskoj gde, IMT nije bio u ravni sa Zvezdom, ali je imao rezultat koji može da ih učini ponosnim.

Odlučio je Barak Bahar da pruži priliku momcima koji su imali nešto manju minutažu u prethodnom periodu poput Žan-Filip Krasoa i Gelora Kange, ali i da nagradi mladiće poput Koste Nedeljkovića, Vladimira Lučića i Jovana Mijatovića za dobra izdanja u bliskoj prošlosti.

Odmah je Zvezda počela konkretno, preko Mijatovićeve šanse, a zatim je i udarac na odličan način oprobao, očigledno pun samopouzdanja, Marko Stamenić. No, njegova „kifla“ je završila na stativi Vukmirovićevog gola. Nekoliko solidnih napada imao je IMT, dobrih udaraca, ali ništa što bi nateralo Omrija Glazera da u prvom poluvremenu dođe u ozbiljnije iskušenje.

Posle 22 minuta igre, kada već nisu pronalazili prostor kroz pas, igrači Crvene zvezde poveli su solo-akcijom Žan-Filip Krasoa koji je divno pogodio bliži ugao gola rivala. Kroz četiri minuta, bilo je 0:2 kada je Piter Olajinka realizovao pravovremeni pas u prostor od strane Vladimira Lučića.

*

Ono što je bacilo mrlju na vrlo dobro izdanje crveno-belih u prvih 45 minuta jeste povreda Omrija Glazera koji se uhvatio za koleno pri jednom od duela zbog čega je na pauzi završio meč i umesto njega je zaigrao Zoran Popović.

I Milan Rodić se istuširao na pauzi, dok je Nebojša Jandrić rešio da na teren uvede Luku Lukovića i Nikolu Savića ne bi li pokušao da unese novu energiju u ekipu. Inače, Jandrić na ovoj utakmci nije mogao da računa na Gordića, , Glišića i Čarlsa koji su na pozajmici iz Crvene zvezde.

Videli smo i jedan zanimljiv detalj početkom drugog dela kada je dosuđen indirektan udarac u korist gostiju kada je Cinovic vratio neprijatnu loptu nazad svom golmanu, a ovaj je uhvatio u ruke. Zvezda je to iskoristila tek u drugoj akciji po izvođenju prekida kada je Kraso pogodio, ali se nalazio u nedozvoljnoj poziciji pa je pogodak poništen.

Naposletku, dobili smo utakmicu koja nije bila kristalno čista za Crvenu zvezdu čija je odbrana i ovog puta kapitulirala. Jeste IMT ekipa čija je igra definisana tako da igraju na gol više, ali Zvezdina defanzivna postavka nikako da zadrži rivala i na samo četiri utakmice u ovoj sezoni su uspeli da sačuvaju svoju mrežu.

Sada je po tim Baraka Bahara koban bio Vladimir Radočaj koji je iskoristio dodavanje Luke Lukovića, a onda, otvorio stopalo i lobovao Zorana Popovića. Da li je to želeo ili ne, nije toliko ni važno, IMT se vratio u 72. minutu.

No, nisu od tada imali periode igre u kojem su ugrožavali gol ekipe iz Ljutice Bogdana, već je Crvena zvezda dominirala i sa ulaskom Kataija i Endiajea kreirala nekoliko velikih prilika od kojih se ističe ona popularnog Magika kada je Vukmirović u padu fenomenalno intervenisao.

Sve u svemu, IMT se jeste borio, bio u utakmici, ali Crvena zvezda je bila bolji protivnik u ovom susretu i tri boda zasluženo idu na Topčider. Ono što najviše može da brine Baraka Bahara jeste pomenuta povreda Omrija Glazera.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke