Zvezda oslabljena na Brdo, Miloje misli samo o Čuki, a analize i priče o prelaznom roku će da sačekaju ponedeljak

Autor: Pavle Knežević
petak 14.12.2018.
13:33
Izvor: Sportske.net

Zvezda na Brdu završava takmičarsku godinu i neće biti u kompletnom sastavu.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Crvena zvezda uspešnu godinu završava gostovanjem Čukaričkom na Banovom Brdu, što je uvek teško gostovanje, a pogotovo sada kada se najavljuje loše vreme i kada Vladan Milojević neće moći da računa na Milana Pavkova.

"Poslednja utakmica u ovom delu sezone i ovoj godini. Izuzetno teška utakmica, gostujemo ekipi koja ima najbolji kontinuitet igara od početka prvenstva. Takođe, to je ekipa koja nije mnogo menjala sastav, Simo Kurnić jako dobro radi posao što se vidi i po mestu na tabeli. Spremićemo sen a najbolji mogući način i bez obzira na vremenske prilike, verujemo da ćemo pružiti maksimum i nadam se da ćemo završiti godinu kako smo i počeli", rekao je Milojević.

Zvezda na Banovo brdo na meč 21. kola odlazi sa jesenjom titulom, kao lider domaćeg prvenstva sa devet bodova više od drugoplasiranog Radničkog iz Niša. Crveno-beli će i platiti ceh igranja u Ligi šampiona, pošto ni iz duela sa PSŽ-om nisu izašli kompletni.

"Nećemo računati na Pavkova, ima problem sa ligamentom, nadam se da nije ozbiljnije povređen. Ima otok i sigurno neće igrati. Ima još nekiliko igrača koji su se žalili na povredu, čekamo da prođe dan-dva i da sagledamo situaciju, imamo nekoliko njih i rovitih, pa ćemo vidite tačnu situaciju posle treninga", rekao je Milojević.

Vreme neće ići na ruku ekipi.

"Čuli smo da će biti loše vreme, niko ne voli da igra po lošim teškim terenima. I čuka i Zvezda žele da igraju fudbal, ako vreme ne bude dobro, igra će ići u nekom drugom pravcu. Verovatno će da bude loše vreme, nemam šta da promašim", rekao je trener.

Novinari su već počeli da povlače crte i da se bave analizama "šta bi bilo", pa su trenera pitali koliok su neki igrači falili pred važne duele i šta bi bilo drugačije.

"O svemu ćemo pričati posle ponedeljka. Ne možete da razmišljate na takav način, da smo imali nekoga ovde... Nemamo mnogo vremna, dosta je putovanja, tempo je sreda-nedelja, i ne smemo da razmišljamo o tome. Imam jako dobar roster, pokušavali smo i rotacijama, ne samo zbog povreda, da ne dođe do zamora.

Imali smo i Rodića pravo sa Mundijala, nije imao nikakav odmor, i kada možemo da predahnemo, imamo dosta reprezentativaca koji otputuju da igraju za svoje zemlje. Postoji žal kao takav, kao trener bih voleo da uvek mogu da računam na sve igrače i da izaberem najbolje oružje za datu utakmicu. Presrećan sam što je svaki igrač i oni koji nisu mogli da nastupe, pružio svoj maksimum i uspevao da nadoknadi bilo kog igrača
", rekao je trener.

Kraj polusezone znači i početak prelaznog roka...

"U toku takmičenja ne želim da pričam o prelaznom roku, za nas je najbitniji duel s Čukaričkim i samo o njemu razmišljam. Posle toga ćemo mi iz sportskog sektora sesti i vidieti šta nam je činiti. Tokom prelaznog roka komuniciramo svakodnevno, to je živa stvar, treba mnogo stvari da se dogodi. Nerealno je pričati o tome pre ponedeljka, igrači će malo i odmarati, ali za nas nema jer spremamo za prolećnu deo", rekao je Milojević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke