Zvezda ostala i bez Milunovića, i bez milion i po evra, ali sad je jasno ko dolazi umesto njega!

Autor: Darko Mitrović
subota 05.06.2021.
17:29
Izvor: Sportske.net

Ove Terzićeve reči tek sada dolaze do punog izražaja.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Vest koja je prilično iznenadila navijače Crvene zvezde danas stigla je iz turske Alanje, koja je zvanično predstavila sada već bivšeg štopera srpskog šampiona Nemanju Milunovića.

Znate već da je on pregovarao sa Zvezdinim čelnicima oko novog ugovora, pominjao se rok do 10. juna, do kada je Milunović trebalo da odgovori na Zvezdinu ponudu, ali umesto toga, on im je odgovorio - potpisom za Alanju!

Očigledno, finansijski uslovi koji su mu ponuđeni od strane Zvezdinih čelnika mu nisu odgovarali, pa ni nova prilika da zaigra u Ligi šampiona nije ga pokolebala u nameri da prihvati bolju ponudu iz Turske.

Neke od reakcija Zvezdinih navijača ovog popodneva na tviteru možete da pogledate u prilogu, a kako će reagovati Dejan Stanković i Zvezdina uprava?

Iz onoga što je posle osvajanja duple krune izjavio generalni direktor Zvezdan Terzić, nameće se zaključak da je ovim odlaskom Milunovića Zvezda ostala bez očekivanih milion i po evra koliko je mogla da dobije ukoliko bi Familikao otkupio ugovor Srđana Babića, koji je prošlu sezonu proveo na pozajmici u pomenutom portugalskom klubu.

Sada, kada je Milunović otišao, čini se da je Babićev povratak u Zvezdu neminovan i da od pomenutog otkupa njegovog ugovora od strane Portugalaca neće biti ništa. Pogotovo što je Terzić već otkrio da se o Babiću razmišlja kao delu štoperskog tandema sa Dragovićem.

''Imamo profil visokog štopera levaka sličnog njemu u liku i delu Srđana Babića kom ističe pozajmica u Famalikau. Čekamo epilog sa Milunovićem da vidimo kako ćemo reagovati na ponudu portugalskog kluba koja bi trebala da bude 1,5 miliona evra na osnovu klauzule. Babić je imao izvanrednu sezonu, uz to je kompatibilan sa Dragovićem u tandemu...'', rekao je 28. maja Zvezdan Terzić.

*

Babić je prošle sezone odigrao 29 utakmica, postigao jedan gol, uz dve asistencije, ali sada se kao problem postavlja i to što mu važeći ugovor sa Zvezdom ističe već u decembru. Zato se postavlja pitanje da li već sada pregovarati sa njim o novom ugovoru, ili videti kako će se u prvom delu sezone uklopiti sa Dragovićem, pa na zimu reagovati i ne dozvoliti da se ponovi situacija kao sa Milunovićem.

Koliko je Milunović ove sezone značio Zvezdi pokazuje i njegova statistika - šest postignutih golova i dve asistencije na 36 odigranih utakmica i sa njim u timu crveno-beli su bili izuzetno opasni u prekidima. Danas je otišao bez obeštećenja...

Sada je na Dragoviću, najverovatnije i na Babiću da to nadomeste.

Naravno, kada su Zvezdini štoperi u pitanju, ne treba zaboraviti ni do sada standardnog Miloša Degeneka koji takođe vaga ponude i mogao bi da ode, zatim Radovana Pankova i mladog Strahinju Erakovića, koji je veći deo ove sezone propustio zbog povrede, ali bi u novu trebalo da uđe potpuno spreman, pa će trener Stanković tokom leta ipak imati zanimljiv izbor kada je u pitanju Milunovićeva alternativa, čak i ako se ne dovede još neko pojačanje sa strane.

*

*

*

*

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke