Zvezda bolja od Pazara na rođendanu "Marakane", ali lepršave igre šampiona više nema. zato stižu pjačanja!

Autor: Lazar Nikolić
subota 02.09.2023.
21:57
Izvor: Sportske.net

Mučila se Zvezda danas.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Novi Pazar sa 2:1 u meču šestog kola Super lige Srbije.

Crveno-beli su tako trijumfalno proslavili 60. rođendan stadiona "Marakana", ali nisu blistali naprotiv. Nestala je lepršava igra šampiona sa starta sezone, a posle poraza od Voždovca, ekipa Baraka Bahara nije briljirala ni danas. Ipak, ono što je najvažnije, upisana su tri boda.

Sada je red na pojačanja, a najavljena su trojica štoper Naser Điga, vezista Benžamen Bušari i napadač Šerif Ndijaje.

Mogla je Zvezda da povede posle samo dva minuta igre. Kanga je iskoristio loše dodavanje golmana Novog Pazara Mirkovića prema štoperu Momčiloviću ukrao loptu, ali je njegov udarac iz odlične pozicije odbranio čuvar mreže domaćih i tako popravio utisak nakon kiksa.

Poveo je domaćin sedam minuta kasnije. Korener sa desne strane izveden je "pomoćnom" igrom, Kraso je centrirao, a posle slabe reakcije odbrane gostiju kapiten crveno-belih Aleksandar Dragović efektno zatresao mrežu protivnika.

Najbolju šansu da udostruči Zvezdinu prednost u prvom poluvremenu imao je Vladimir Lučić nakon prodora u 28. minutu, ali je umesto gola pogodio stativu.

U igru je u 58. minutu ušao Mirko Ivanić koji se oporavio od povrede zbog koje je propustio prethodne četiri utakmice.

Na prvu veliku priliku u nastavku tim Baraka Bahara čekao je do 60. minuta kada je Kraso sjajno uposlio Viktora Olajinku, ali je napadač crveno-belih nije uspeo da "prebaci" golmana Pazaraca Mirkovića.

Bio je konstantno opasan po gol rivala Zvezdin desni spoljni Osman Bukari, a do gola je brzonogi fudbaler mogao u 68. minutu posle karakterističnog prodora, ali je njegov udarac odbranio raspoloženi Mirković, lopta se odbila do Stamenića, ali ni on nije uspeo da je smesti u mrežu.

Tri minuta kasnije Bahar je ponovo menjao. Umesto Olajnike i Krasoa u igru su ušli Jovan Mijatović i Gelor Kanga.

Petnaest minuta pre kraja utakmice defanzivac Pazaraca Sise udario je u svom kaznenom prostoru Stefana Mitrovića, a sudija Nikola Radaković posle gledanja VAR-a pokazao na jedanaesterac. Odgovornost je preuzeo Gelor Kanga poslao loptu u jednu, a golmana Mirkovića u drugu stranu i tako rešio pitanje pobednika.

Odmah po izvođenju lopte sa centra Novi Pazar je smanjio na 2:1. Iskoristio je pad koncetracije Zvezdinih defanzivaca Saša Jovanović i odličnim udarcem sa distance zatresao mrežu nemoćnog Glazera.

Mogao je Novi Pazar i do izjednačenja u 86. minutu kada je Golijanin proigrao Ergelaša, a ovaj šutirao malo pored Glazerovog gola.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke