Zvezda počela da gleda ka istoku

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 11.08.2022.
17:00
Izvor: Sportske.net

Nova strategija srpskog šampiona.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Navikli smo od Crvene zvezde da dovodi igrače iz Afrike i Južne Amerike, u poslednje vreme su na stadion "Rajko Mitić" počeli da dolaze igrači iz zapadne Evrope, ali do ovog leta nismo imali prilike da u crveno-belom dresu gledamo fudbalere iz istočne Evrope.

Sve se promenilo u svega nekoliko dana. Prvo je redove šampiona Srbije pojačao gruzijski levi bek 20-godišnji Irakli Azarovi, a danas je iz Rusije stigao 19-godišnji ofanzivni vezni Jegor Prucev.

Nikada ni jedan Gruzin, a ni Rus nisu igrali u Crvenoj zvezdi.

Azarovi je igrao za trostrukog uzastopnog šampiona Gruzije Dinamo iz Batumija i sa 20 godina postao standardni reprezentativac svoje zemlje, ovog leta tražili su ga italijanski klubovi, ali je mogućnost igranje u Ligi šampiona presudila da ofanzivni levi bek izabere Zvezdu.

Što se tiče Pruceva mediji u Rusiji već su ga videli ekipi CSKA iz Moskve, ali je doskorašnji igrač Sočija odlučio da napusti Rusiju i dođe u Crvenu zvezdu. Mladi ofanzivni vezni je još 2020. godine debitovao u ruskoj Premijer ligi, kada je dresu Solija odigrao meč protiv Krasnodara. Fudbalski stručnjaci u Rusiji predviđaju mu rerpezentativnu karijeru, a na Dejanu Stankoviću biće zadatak da od Pruceva stvori velikog igrača.

Dolasci dvojice igrača iz istočne Evrope jasan su pokazatelj da je Crvena zvezda raširila svoju skauting službu, ali još važnije da je uticaj srpskog šampiona na ovom delu "Starog kontinenta" postao jači. Otvoren put ka Ligi šampiona otvorio je "vrata" istoka crveno-belima, a ukoliko mladi Azarovi i Prucev budu imali zabažen učinak dolasci igrača sa istoka biće sve učestaliji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke