Zvezda počela pripreme, o Borjanu ni reči

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 17.06.2024.
19:00
Izvor: Sportske.net

Mnogi će se naknadno priključiti.

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Povezane vesti

Fudbalski klub Crvena zvezda započeo je danas letnje pripreme za novu sezonu.

Na stadionu "Rajko Mitić", Crvena zvezda je pod vođstvom trenera Vladana Milojevića koji je izvršio prozivku, počela pripremu za odbranu duple krune, ali i sezonu u Evropi. 

Spisak sadrži 26 fudbalera u ovom trenutku, neki će se priključiti naknadno, a ono što je upečatljivo jeste da nema Milana Borjana koji se vratio sa pozajmice iz Slovana što znači da će potražiti novi klub. 

Na spisku su: Miloš Gordić, Ivan Guteša, Vuk Draškić, Ognjen Mimović, Lazar Nikolić, Andrej Đurić, Veljko Milosavljević, Milan Rodić, Viktor Radojević, Dalsio Gomeš, Edmund Ado, Luka Ilić, Nikola Knežević, Vasilije Kostov, Mirko Ivanić, Jovan Šljivić, Andrija Maksimović, Aleksa Vasilić, Piter Olanjinka, Jegor Prucev, Uroš Kabić, Aleksandar Katai, Veljko Vukojević, Đorđe Ranković, Žan Filip Kraso i Uroš Sremčević. 
 
Usled reprezentativnih obavezama na Evropskom prvenstvu, sa ekipom nisu Uroš Spajić, Nemanja Stojić i Srđan Mijailović, dok su Miloš Degenek, Adam Avdić i Vladimir Lučić povređeni. Ekipi će se naknadno priključiti Omri Glazer, Naser Điga, In Bom Hvang, Gelor Kanga, Kings Kangva i Šerif Endiaje. 
 
Nova imena u odnosu na prolećni deo sezone su: Miloš Gordić, Andrej Đurić, Edmund Ado, Kings Kangva, Jegor Prucev i Uroš Kabić koji su se vratili sa pozajmicama, kao i četiri fudbalera koji su priključeni prvom timu iz juniorskih selekcija. Reč je o Veljku Vukojeviću koji je omladinac, kao i o kadetima Aleksi Vasiliću, Đorđu Rankoviću i Vasiliju Kostovu. Tu su i novajlije Dalsio Gomeš i Luka Ilić.  
 
Zvezda će letnje pripreme odraditi iz dva dela, a prva destinacija je Zlatibor na kojem će boraviti od 19. do 29. juna. Tamo ćeodigrati jednu utakmicu, a rival će biti Mladost iz Lučana - 28. juna. 

Uslediće kratak predah za crno-bele, koji će potom 2. jula otići u Sankt Peterburg. Tamo će se nalaziti do 13. jula i u međuvremenu odigrati tri kontrolne utakmice, a o protnivicima će klub naknadno obavestiti javnost. Ipak, ono što je sigurno, to je da su termini - 4, 8. i 12. jul. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke