Zvezda podigla prvi pehar u sezoni, Milojević hvali!

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 08.07.2024.
22:30
Izvor: Sportske.net

Izjavu je dao i strelac pobedonosnog pogotka protiv Zenita Stefan Leković.

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde pobednici su prijateljskog turnira u ruskom Sankt Peterburgu.

Prvak Srbije je tako odbranio titulu od prošle godine i podigao prvi trofej u novoj sezoni.

Zvezda je u prvom meču na turniru savladala Soči sa 2:0, da bi večeras posle preokreta crveno-beli bili bolji i od prvaka Rusije Zenita sa 2:1.

Trener Beograđana Vladan Milojević nije krio zadovoljstvo postignutim rezultatom, ali i igrom na meču protiv Zenita.

 "Mislim da smo odigrali odličnu utakmicu za ovu fazu u kojoj se nalazimo. Nekolicina igrača je po prvi put danas imala kontakt sa loptom, te osetila ekipu, pre svega mislim na Pumu, Stojića, Ivanića koji nam je falio. Sve u svemu plejada dosta mladih igrača i dobra utakmica za nas, na nivou evropskih mečeva. Možda se nismo snašli najbolje na početku utakmice, ali mislim da smo pokazali karakter. Ovi momci su istrajali u planu, odnosno onome što želimo od njih. Sve u svemu, dali su svoj maksimum", izjavio je Milojević za klupski sajt.  

Svestan je strateg iz Aranđelovca da pravi ispiti za njegov tim tek predstoje.

"Imamo veliki i dobar roster. Sa plejadom starijih igrača, koji su moja desna ruka i koji su više godina sa nama. Adaptirali su se na najbolji mogući način. Mladim igračima koji imaju veliki kvalitet trebaju upravo ovakve utakmice, jer su nešto najbolje što može da se desi za njih. Možda su danas bili pod velikim opterećenjem, te su i grešili, ali sam tražio i insistirao baš to od njih, jer sam ja neko ko će preuzeti odgovornost i uvek ću stati iza njih, da bi mogli na greškama da nauče i da imaju samopouzdanja. Igrali smo protiv fenomenalne ekipe Zenita i videli ste da su to "legionari", igrači koji su tu već dugo, prvaci su Rusije i u svakom slučaju dobar karakter. Malo smo promenili mehanizme u drugom sistemu, koje smo hteli, te je sve funkcionisalo na najbolji mogući način i krunisano je pobedom, ali ću još jednom da spomenem, uvek je lepo pobediti kada igrate za Crvenu zvezdu, to uopšte nije sporno, ali kako god da se večeras utakmica završila, bio bih ponosan i srećan iz razloga što stvarno pokušavaju da prenose stvari koje radimo na treningu. Nije bilo primarno, ali lepo je slaviti, a u svakom slučaju moramo da idemo dalje, ništa više od toga, nema nikakve euforije. To ja ne želim, a moji igrači su svesni, već sam im rekao u svlačionici. Sutra je novi dan, novi trening i dokazivanje. Ponavljam, idemo dalje", jasan je on.

Posle pobede nad Zenitom izjavu za sajt crveno-belih dao je i strelac pobedonosnog pogotka Stefan Leković.

"Izgledali smo dobro u drugom poluvremenu, stvarali šanse i zasluženo slavili. Radili smo teško na Zlatiboru i samo smo tako i nastavili u Rusiji. Pripreme su veoma naporne, ali sam siguran da ćemo iz utakmice u utakmicu biti sve bolji i baš onakvi kakav stručni štab želi da nas vidi na terenu", zadovoljan je mladi štoper.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke