Zvezda potpisala saradnju sa FDU, šta to konkretno znači?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 24.04.2023.
23:45
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

''Saradnja koja će doprineti umetničkom segmentu našeg kluba'', poručuju iz Crvene zvezde.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Dva dana pre 170. večitog derbija, a posle zvanično osvojene 34. titule prvaka države, zanimljiva saradnja dogovorena je na ''Marakani'' - između Crvene zvezde i Fakulteta dramskih umetnosti.

Sporazum o saradnji predstavili su predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović i dekan Fakulteta dramskih umetnosti Miloš Pavlović.

''Fudbalski klub Crvena zvezda teži da sa najboljima potpisuje sporazum o saradnji, jer na takav način nastoji da svako dostignuće koje imaju partneri sa kojima radi budu i baština fudbalskog kluba sa jedne strane, a sa druge strane ustanove u ovom slučaju Fakultet dramskih umetnosti će ono što je Crvena zvezda moći u svom praktičnom i korisnom radu da ostvari na poljima kojima se Crvene zvezda bavi.

Kako je i dekan rekao Zvezda jeste svetski brend, ali naše tržište na kome Crvena zvezda radi je dovoljno malo pod uslovom da bi valorizivalo vrednosti koje to ime i taj brend zaslužuje. Sa te strane je ova saradnja izuzetno korisna za Crvenu zvezdu jer će radom i angažovanjem profesora i studenata u ovom poslu imati velike koristi.

Crvena zvezda jeste fudbalski klub i njeno osnovno zanimanje je fudbal, ali fudbal je fenomen koji u svetskim razmerama postaje rekao bih jedan od ključnih svetskih biznisa. Ako se to tako postavi onda je verovatno prosor i za umetnički, naučni rad, ali i prostor za zarađivanje na osnovu tog rada.

Želim da ova naša saradnja potraje na obostrano zadovoljstvo i korist'', izjavio je Mijailović, a prenosi zvanični klupski sajt.

Sličnu poruku poslao je i dekan FDU Miloš Pavlović.

''Što se tiče Fakulteta dramskih umetnosti, koji ove godine već slavi 75 godina svog postojanja, radi se o fakultetu koji ima dugu tradiciju i jedan je od prvih fakulteta za edukaciju i obrazovanje u poljima kojima se bavimo, dramskih umetnosti u svetu.

Mi smo naravno prezadovoljni činjenicom da potpisujemo ovakav sporazum o saradnji sa takođe jednim svetskim brendom, tačnije našim a svetskim, sa Fudbalskim klubom Crvena zvezda i u ovoj saradnji ja samo očekujem da se kroz delatnosti studenata i nastavnika Fakulteta dramskih umetnosti na neki način promoviše i ta sportska delatnost koju Crvena zvezda sama po sebi već promoviše na visokom nivou.

Takođe želim da kroz delatnosti naših studenata u akcijama koje sprovodi Crvena zvezda kroz njihove kanale komunikacije naši studenti mogu i da promovišu svoje umetničke radove.

Verujem da je to tek prvi korak, s obzirom da Fakultet dramskih umetnosti nije samo fakultet koji se bavi medijima, već i naukom i istraživanjima, da ćemo ovu saradnju moći proširivati i na druga polja našeg rada'', izjavio je Pavlović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke