Zvezda potvrdila dominaciju na Kupu prijateljstva, srušen Dinamo

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 06.06.2021.
16:45
Izvor: Sportske.net, Kup prijateljstva

Sjajna generacija Marka Neđića.

Kup prijateljstva/Dragana Stjepanović.
Kup prijateljstva/Dragana Stjepanović.

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su Kup prijateljstva pošto su u finalu savladali Dinamo iz Zagreba sa 2:0.

Crveno-beli su nakon 2015. i 2017. po treći put osvojili ovo prestižno takmičenje i tako postali tim sa najviše osvojenih titula na Kupu prijateljstva. U velikom finalu, Zvezda je savladala svog velikog rivala Dinamo iz Zagreba i tako krunisala zaista fantastičan nastup na ovogodišnjem turniru.

Crveno-beli su poveli već na samom startu. U 3. minutu, nakon auta sa desne strane u visini kaznenog prostora, lopta je došla do Zvezdinog kapitena Nikole Kneževića koji je preciznim udarcem pogodio dalji ugao Dinamovog gola - 1:0. A, samo tri minuta kasnije Crvena zvezda je udvostručila svoju prednost.

 U 6. minutu susreta, nakon odbijene lopte golmana Dinama, Mirko Nikolašević se našao na pravom mestu i snažnim udarcem sa nekih desetak metara zakucao loptu iza leđa čuvara mreže Modrih - 2:0.

U nastavku meča, Dinamo Zagreb je imao veliku šansu da smanji rezultat u 35. minutu. Jedan igrač Crvene zvezde je igrao rukom u svom kaznenom prostoru i sudija je pokazao na belu tačku, a najbolji strelac Dinama na ovom turniru Bartol Barišić je preuzeo odgovornost. Mađutim, golman Crvene zvezde Bogdan Marinković je odbranio Barišićev udarac! Lopta se nakon toga ponovo odbila do Barišića koji je pokušao iz odbitka da ubaci loptu u mrežu, ali je Marinković ponovo bio na pravom mestu i tako sačuvao mrežu Zvezde.

Dinamo je pred kraj utakmice uspeo da postigne gol u 77. minutu, međutim on je poništen zbog ofsajd pozicije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke