Zvezda potvrdila rastanak sa Milošem Milojevićem

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 18.05.2023.
17:22
Izvor: Sportske.net

Ugovor sa Milojevićem neće biti obnovljen.

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Povezane vesti

Fudbalski klub Crvena zvezda obavestila je javnost da ugovor sa šefom stručnog štaba Milošem Milojevićem ističe završetkom ove sezone.

"Crvena zvezda iskazuje zahvalnost Milošu Milojeviću na sjajnoj saradnji i uspesima koje je postigao dok se nalazio na poziciji šefa stručnog štaba naše ekipe. Talentovani stručnjak je sa Zvezdom osvojio 34. titulu nacionalnog prvenstva i na dobrom je putu da obezbedi i duplu krunu. Verujemo da će Milojević na najlepši mogući način završiti saradnju sa našim klubom, uz osvojen Kup Srbije", stoji u saopštenju kluba.

"Zahvaljujem se Crvenoj zvezdi što mi je kao mladom treneru dala šansu da se dokažem na velikoj sceni. Imali smo izuzetnu saradnju. Trudio sam se da budem profesionalan, dao sam maksimum i to ću raditi do kraja mog boravka na klupi Crvene zvezde. Imam veliku želju da osvojimo Kup Srbije zajedno, a zatim da od 1. juna, kao što sam i ranije bio, budem navijač. Želim Zvezdi sve najbolje u Ligi šampiona, siguran sam da će biti konkurentna, kao i da će promene doneti dobre stvari. Još jednom želim da se zahvalim upravi, igračima, mom stručnom štabu, svima u klubu, medijima i navijačima na odličnoj saradnji tokom protekle sezone. Hvala na svemu", izjavio je Miloš Milojević.

Ovakva odluka bila je i očekivana nakon što je u javnost procurila informacija o pregovorima sa trenerom Makabija iz Haife Barakom Baharom.

Milojević je stigao u Zvezdu kao naslednik Dejana Stankovića 26. avgusta 2022. godine. Prethodno je bio u njegovom stručnom štabu u Beogradu u periodu od 2019. do 2021. godine dok nije preuzeo Malme.

Mladom stručnjaku ugovor sa Zvezdom ističe na kraju sezone, trenutno ima procenat pobeda od 75,76 procenata, tačnije dobio je 25 od 33 utakmice, uz po četiri remija i poraza.

Ono što su mu navijači spočitavali jeste slabo izdanje Zvezde u Ligi Evrope gde je u konkurenciji Monaka, Ferencvaroša i Trabzonspora grupnu fazu okončao na poslednjem mestu.

Titulu prvaka Srbije obezbedio je još na početku plej-ofa Super lige Srbije, dok će imati priliku da iz Zvezde ode i sa trofejom u Kupu Srbije gde u finalu "crveno-beli" igraju sa Čukaričkim.

Crvenu zvezdu naredne sezone očekuje učešće u Ligi šampiona sa novim trenerom, sva je prilika da će to biti Izraelac Barak Bahar.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke