Zvezda prati svetske trendove, otvara fudbalsku akademiju u Aziji!

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 06.05.2021.
15:20
Izvor: Sportske.net, Tanjug

Fudbalski klub Crvena zvezda sklopio je predugovor sa malezijskim diplomatom Muhamadom Amin Dalekom za franšizu Zvezdine akademije u toj zemlji.

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Povezane vesti

Kako se navodi na sajtu crveno-belih on je potpisao predugovor sa predsednikom kluba Svetozarom Mijailovićem.

"Pokušavam da dovedem Zvezdinu fudbalsku akademiju u Maleziju. Naši fudbaleri bi dolazili tu da treniraju jer je skupo da dolaze u Srbiju iz Malezije i Južne Azije, a postoje i prepreke za dobijanje vize. U Maleziji ima dosta talentovane dece koja bi trenirala u Crvenoj zvezdi. Tako da bih ja doveo školu u Maleziju da bi tu mogla da treniraju deca iz Malezije i još deset nacija. O tome razmišljam dve godine i drago mi je što sam ovde i što sam potpisao predugovor sa predsednikom Crvene zvezde", izjavio je Muhamad Amin Dalek.

Malezijski diplomata obrazložio je i šta mu je sve potrebno za realizaciju projekta.

"Kada potpišemo ugovor sa klubom, potrebno mi je 18 meseci da pronađem partnere i investitore, jer je dovođenje škole skup projekat. To deluje mnogo, možda mi bude trebalo i više vremena, ali mislim da mogu da ispoštujem rok".

Takođe, objasnio je i koliki bi bio značaj, ukoliko bi došlo do saradnje.

"Mi imamo dosta mladih igrača koji bi trenirali u Zvezdinoj akademiji. Živimo u svetu gde su socijalne mreže veoma zastupljene. Kada bi došlo do toga da naši igrači igraju fudbal u Evropi, došlo bi do porasta pratioca na društvenim mrežama. Rečeno mi je da jedan talenat iz Malezije koji trenira u Zvezdinoj omladinskoj školi ima 60.000 pratilaca. Nadam se da će uskoro i Crvena zvezda biti klub za koji se navija u Maleziji", zaključio je Muhamad Amin Dalek.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke