Zvezda pred Arsenal - Može li kao '78?

Autor: Beta Beta
utorak 17.10.2017.
14:08
Izvor: Beta

Fudbalski klub Crvena zvezda prisetio se danas čuvenih utakmica protiv Arsenala od pre 39 godina, uoči novih duela sa londonskim klubom.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Crvena zvezda je 1978. godine eliminisala Arsenal u trećem kolu tadašnjeg Kupa UEFA, pošto je u prvoj utakmici u Beogradu pobedila 1:0, a u revanšu u Londonu igrala 1:1.

Prisutni na svečanost su bili Aleksandar Stojanović, Milan Jovin, Vladimir Petrović, Cvijetin Blagojević, Dušan Savić, Miloš Šestić, Nedeljko Milosavljević, Zdravko Borovnica, Živan Ljukovčan, Dragan Viletović i Stevan Ostojić.

Njih su pozdravili, izmedju ostalih, svi sadašnji prvotimci crveno-belih, zajdno sa predsednikom kluba Svetozarom Mijailovićem i generalnim direktorom Zvezdanom Terzićem.

Glumac Nebojša Glogovac, koji je citirao svoj tekst iz filma "Munje", gde je govorio o Dušanu Saviću, strelcu pogotka u revanšu u Londonu.

"Savete i možemo i ne možemo da dajemo. Želeo bih da Zvezda postigne uspeh kao što je to uradila naša generacija. Neka ponovi rezultat i u prvoj utakmici bude 1:1", rekao je Dušan Savić.

Njegov sin Vujadin Savić standardni je prvotimac sadašnjeg tima crveno-belih, a rekao je da ga ne priprema već da se on "sam sprema od kad je počeo da trenira fudbal".
-
-
Milan Jovin se setio kako mu je pre 39 godina bilo fascinantno što je stadion Hajberi bio prazan sat vremena pre utakmice, kao i to što se ispraznio samo 10 minuta posle meča.

Počasni predsednik Zvezde Dragan Džajić rekao je da ima potrebu da kaže da uspeh tadašnje generacije nije dovoljno obeležen.

"To je generacija koja je igrala finale Kupa UEFA, to je mnogo veliki uspeh, maltene u ravni sa onim što smo ostvarili 1991. godine kada smo bili šampioni Evrope. Ovi igrači su zaslužili mnogo više pažnje i poštovanja nego što su to dobili", rekao je Džajić.

Dragan Džajić je istakao da sadašnji fudbaleri veoma talentovani, da je pred njima velika budućnost i da ne želi da im stavlja pritisak.

Utakmica izmedju Crvene zvezde i Arsenala u trećem kolu Grupe H Lige Evropa igraće se u četvrtak od 19.00 na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu.
--

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Korner-Pixi-G000000L
Wednesday, 18.10.2017
18:30

Sa nama se moze sve. Napred Zvezdo, napred Institucijo, napred ponosu Srbije i srpske dijaspore.

avatar
Miha
Wednesday, 18.10.2017
08:25

Sve je ovo lijepo, ali ajmo malo realnosti. Pogledajte Maribor juce, ne kazem da mora biti toliki rezultat, ali da ima neke šanse i nema. Ne možemo ni porediti tadašnju Zvezdu sa sadašnjom, isto kao što ne možete porediti sadašnji Arsenal sa Arsenalom u periodu od 2002 do 2006. godine

avatar
KianyRiws
Tuesday, 17.10.2017
15:36

Bili su Zvezdini Bogovi!!Plakao sam kad smo u finalu izgubili zbog sudijskog penala od Borusije u revansu.Kao da je bilo jucer!

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Thursday, 19.10.2017
08:57

Oni bi osvojili i da je ostalo 0:0.

avatar
Kladionicar11
Tuesday, 17.10.2017
14:28

Bilo bi zanimljivo da ga Vujadin zabiberi iz nekog kornera :D