Zvezda predstavila Bajernovog đaka - Šta mu je rekao Marko Marin i koju legendu kluba obožava?

Autor: Nemanja Janošev
petak 04.02.2022.
13:45
Izvor: Sportske.net

Hoće li postati ljubimac navijača crveno-belih?

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela predstavio je danas novo pojačanje ovog kluba Nemanju Motiku na stadionu "Rajko Mitić".

Motika je stigao iz minhenskog Bajerna pre nekoliko dana. Ocenjen je kao veliki talenat nemačkog kluba, ali prostora do prvog tima nije bilo. Stigao je u Crvenu zvezdu zajedno sa bratom Nikolom koji se pridružio omladinskoj školi.

"Trebalo je da bude budućnost Bajerna, postao je sadašnjost Crvene zvezde. Rastemo iz godine u godinu. U ovom prelaznom roku doveli smo igrače kao što su Ohi, nabolji strelac iz Norveške, Pićinija i Motiku, koji je dokaz u kom pravcu klub želi da ide. Verujem da će on svojim talentom dokazati zašto je došao u Crvenu zvezdu", rekao je Mitar Mrkela.

Sportski direktor crveno-belih je potom pojasnio da su pažljivo skautirali Motikine igre u nižim ligama i da je sposoban da napravi razliku u seniorskom fudbalu.

"On je veliki talenat. Pratili smo njegove igre u prošle godine u trećoj ligi i ove godine u regionalnoj. Pokazao je da kao mnogo mlađi može da pravi razliku i postiže golove. Verujem da jedan takav talenat koji je trenirao sa prvotimcima Bajerna može da napravi razliku".

Predstavnicima medija obratio se i sam krilni napadač, koji se, kako kaže, nije dvoumio kada je stigla ponuda Crvene zvezde iako je bilo nekoliko zainteresovanih klubova.

"Imao sam više ponuda od dobrih klubova, ali kada je došla ponuda od Zvezde, nisam puno razmišljao i brzo sam se odlučio da dođem ovamo i igram za Zvezdu. Ona nije mali klub, jedan od najvećih za mene. Ima veliku istoriju i za mene nije bilo mnogo razmišljanja", kazao je Motika.

Na aerodromu u Minhenu igrom slučaja upoznao je nekadašnjeg Zvezdinog asa Marka Marina.

"Marko Marin je najveće ime sa kojim sam pričao. Sreli smo se na aerodromu u Minhenu. Pričao mi je sve najbolje za ovaj klub, da veruje u mene i zna za moj kvalitet".

Kako je počela ljubav prema Crvenoj zvezdi?

"Od malena sam oduvek bio zvezdaš, tata mi je to preneo. Bio sam veliki fan Piksija. Moj brat i ja smo uvek zajedno i ovaj korak je isti. On je već ovde nekoliko nedelja i rekao mi je sve najbolje o njegovom iskustvu za sad", naveo je Motika.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke