Zvezda pregazila Nefči!

Autor: Nemanja Janošev
subota 08.07.2023.
20:27
Izvor: Sportske.net

Još jedna pobeda srpskog šampiona.

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde ubedljivo su savladali Nefči sa 4:0 u kontrolnoj utakmici odigranoj na turniru u Sankt Peterburgu.

Barak Bahar nije osetio ništa drugo osim pobeda na klupi Crvene zvezde do sada. Iako je turnir u Sankt Peterburgu značio i bitke sa jakim i spremnim ekipama, Crvena zvezda je do ovog trenutka upisala savršeni učinak na dva  duela. Sada su bili dominantni u susretu sa Nefčijem kojeg su zimus savladali minimalnim rezultatom.

Vrlo agresivno je Crvena zvezda ušla u utakmicu imajući u vidu da je pripremnog karaktera. No, Barak Bahar je već pokazivao da je to stil kojim želi da se njegova ekipa vodi, pa otuda i ne čudi stav crveno-belih da sa posedom i visokim presingom krenu protiv Nefčija.  

Aleksandar Dragović bio je taj od koga su uglavnom kretali napadi srpskog tima, a potom se lopta distribuirala najčešće preko Ivanića do bokova. Kontrola utakmice srpskog šampiona došla je do izražaja već u devetom minutu kada je pokrenuta sjajna kontra. Dugu loptu poslao je Srđan Mijailović nakon što je oduzeta rivalu, Olajinka je potražio Krasoa koji je “izbacioIvanića u prostor, a Zvezdinačetvorkahladnokrvno završila akciju.  

Nefči zaista nije imao način na koji bi mogao da odgovori Crvenoj zvezdi koja je bila dominantnija u svakom segmentu igre. Tako se nije dugo čekalo ni na drugi gol, a njega je Osman Bukari poprečnom loptom pripremio za Stefana Mitrovića koji solo akcijom i levom nogom završava egzekucijom u 16. minutu. 

Sredinom prvog dela igre strateg Nefčija Igor Hetman želeo je da pravi prvu promenu  frustriran nastupom napadača Zufugarlija. Zvezda je nedugo zatim imala još jednu stopostotnu priliku i to preko Pitera Olajinke čiji je udarac glavom zaustavio golman Brkić. No, čuvar mreže Nefčija u narednoj situaciji koja je ugrozila njegovu mrežu nije mogao ništa. Stefan Mitrović je sa leve strane probio ka sredini, ostalo je previše prostora desno gde se nalazio Osman Bukari koji sigurno završava akciju za 0:3 pred finiš prvog poluvremena. 

Prethodno je i Nefči imao prvu i jedinu šansu u 45 minuta. Savršen pas u prostor dobio je Saldanja, ali je Omri Glazer na vreme istrčao i izbio mu loptu iz nogu. 

Za drugo poluvreme, Bahar je odabrao nekoliko promena. Na golu je bio Zoran Popović, a s njim su ušli Uroš Spajić umesto Aleksandra Dragovića i Jovan Mijatović koji je zamenio Osmana Bukarija. 

Nije se ništa drastično menjalo u formaciji Crvene zvezde s tim što je Spajić igrao kao centralni od trojice štopera, dok je Mijailović preuzeo ulogu Aleksandra Dragovića. Slika se takođe nije menjala kada je stanje na terenu u pitanju. Zvezda je često napadala preko krila gde je odlično delovao i mlađani Kosta Nedeljković. 

Posle sat vremena igre, Piter Olajinka je imao još jednu odličnu šansu za svoj prvenac, ali nije mu se dalo u gužvi. A, nakon toga, Barak Bahar je rešio potpuno da izmeni svoj sastav, a shodno tome i formaciju. Lazar Nikolić, Nemanja Milunović, Milan Rodić, Kings Kangva, Gelor Kanga, Jovan Šljivić, Vladimir Lučić i Edmund Ado su dobili prilike da se dokažu do kraja duela.

Bilo je u nastavku i nešto više akcija azerbejdžanskog tima. Nisu to bili previše opasni napadi, ali dovoljni da se testira Zvezdina defanziva. S druge strane, Zvezda je bila nešto manje opasnija u završnici, dok je presing nastavio da obavlja dobar posao u izostanku poseda. Uprkos tome, ni druga garnitura Baharovih pulena nije praznih šaka završila lov ekipe na tri boda. Ponovo savršen pas u prostor, ovog puta od strane Gelora Kange ka Vladimiru Lučiću. Zvezdino krilo koristi svoju brzinu i ubacivanje Mijatovića da ga proigra, no golman Balajev to zaustavlja. Ipak, na odbitak natrčava Jovan Šljivić i u maniru mnogo iskusnijih fudbalera postavlja 0:4. Ujedno, to je bio njegov prvenac u seniorskom sastavu.

Nažalost, do kraja meča dogodila se scena koju niko nije želeo da vidi, a to je da se čuvar mreže Nefčija Emil Balajev povredio i to potpuno sam, te je nosilima iznet sa terena.

Crvenu zvezdu do kraja turnira očekuje još jedan meč i to protiv Fenerbahčea u sredu, 12. jula.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke