Zvezda promašila sve u Bernu, ništa od proleća u Evropi!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 28.11.2023.
22:53
Izvor: Sportske.net

U fudbalu se računaju golovi...

EPA-EFE/ANTHONY ANEX
EPA-EFE/ANTHONY ANEX

Povezane vesti

Ne pamtimo da je Crvena zvezda na jednoj utakmici Lige šampiona stvorila ovoliko velikih prilika da postigne pogodak, ali večeras u Bernu pored grba srpskog šampiona stoji velika nula, dok je Jang bojs dva puta zatresao mrežu rivala i slavio sa 2:0 u meču petog kola grupe G Lige šampiona.

Tako je šampion Srbije ostao bez mogućnosti da i na proleće igra u Evropi, jer je Jang bojs trijumfom osigurao treće mesto u grupi i mesto koje vodi u nokaut fazu Lige Evrope, dok će se crveno-beli oprostiti od Evrope u utakmici poslednjeg kola grupne faze protiv osvajača Lige šampiona Mančester sitija na "Marakani" i završiti na poslednjem mestu na tabeli.

Krenula je Zvezda furiozno u Bernu. Visoki presing gostima je doneo prvu stoprocentnu priliku već u trećem minutu kada je golman domaćih Raćopi pod pritiskom loše ispucao loptu pravo na glavu Ivaniću koji je sjajno reagovao i uposlio neometanog Endiaja, ali je napadač crveno-belih umesto mreže pogodio golmana gostiju iz više nego izgledne pozicije.

Nije prošlo ni dva minuta, a Endiaj se još jednom obrukao. Korajac Hvang se izborio za prostor i centaršut po levoj strani, pronašao Šerifa na drugoj stativi, ponovo nikoga nije bilo blizu centarfora iz Senegala, ali nije bilo ni pogotka za Zvezdu, jer je Senegalac promašio čitav gol.


Endiajeve promašaje Jang bojs je kaznio posle prve prilike na meču. Igrao se osmi minut kada su domaći izveli korner sa leve strane, Ivanić loše reagovao na prvoj stativi i prosledio loptu na drugu, tamo je čekao defanzivac Švajcaraca Benito, uputio udarac koji je Glazer sjajno odbranio, ali su lopta odbila od nesrećnog Koste Nedeljkovića u mrežu Baharovog tima.


Novu, treću, ogromnu priliku da postigne gol Zvezda je imala u 24. minutu. Još jednom dobrim presingom gostujući tim došao do lopte na sredini terena, Ivanić uputio sjajnu loptu u prostor iza odbrane Jang bojsa, brzonogi Osman Bukari se stuštio ka golu Raćopija, ali je dao predug for i nije uspeo ni da šutira.


Samo pet minuta kasnije kazna je usledila. Ponovo su domaći izveli korner, ovoga puta sa desne strane. Odlučili su se domaći za pomoćnu igru, Kamara je prošao dvojicu Zvezdinih igrača, upolsio  Levina Bluma, a ovaj udarcem levom nogoom matirao nemoćnog Glazera.


Na startu drugog dela Bahar je reagovao izmenom i uveo u igru mladog napadača Jovana Mijatovića umesto indisporniranog Šerifa Endiaja. Prvu promenu načinio je i trener domaćih Rafael Vki i zamenio vezistu Darijana Maleša nominalno ofanzivnijim Ebrimom Kolijem.

Na prvo veliko uzbuđenje u drugom delu čekali smo desetak minuta, a onda je Bukari odlično prošao po levoj strani, proigrao Hvanga, Korejac uputio dobar udarac u bliži ugao Raćopijevog gola, ali je umesto mreže pogodio samo stativu.


Problemi za Zvezdu bio je još veći kada se u 58. minutu Mirko Ivanić požalio na povredu zbog koje je morao da izađe sa terena, a umesto njega u igru je ušao Žan Filip-Kraso. U istom trenutku Vladimir Lučić je zamenio Marka Stamenića, a Zvezda zaigrala još ofanzivnije.

Revija promašaja srpskog šampiona nastavila se u 61. minutu. Ponovo je Bukari napravio problem protivničkoj odbrani, sada je lako prošao po desnoj strani, asistirao Mijatoviću, ali je Zvezdin rezervista iz dobre pozicije šutirao pored stative Raćopijevog gola.


Nastavila se agonija za Beograđane, jer je i Kraso propustio sjajnu šansu da postigne pogodak, ponovo je asistencija stigla od raspoloženog Bukarija. Udarac Kraso odlično je odbranio Raćopi.


Sve je moglo da bude rešeno u 72. minutu kada je Ensame ostao sam u Zvezdinom šesnaestercu, šutirao glavom, ali van okvira gola.

Nije bilo kraja promašajima crveno-belih. Petnaest minuta pre kraja odlično je Zvezda probila po levoj strani, Rodić centrirao Mijatoviću, ali mladi napadač nije uspeo da loptu bolje zahvati glavom i smesti je u gol.

Pokušao je Bahar i sa uvođenjem Kataija u finišu, Zvezda imala inicijativu, ali je gol ostao nedosanjani san za Beograđane večeras.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke