Zvezda pronašla način da spreči Glazera da brani u Prištini

Autor: Mladen Heleta
sreda 01.11.2023.
14:00
Izvor: Sportske.net

Pravila su jasna.

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Golman Crvene zvezde Omri Glazer neće braniti za reprezentaciju Izraela protiv tzv. Kosova u predstojećem susretu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Crvena zvezda je shodno UEFA pravilima pronašla način da ne dozvoli svom čuvaru mreže da igra utakmicu u Prištini.

Fudbaleri Izraela su nikad bliži da se po prvi put u istoriji plasiraju na Evropsko prvenstvo, ali rat i termini koje im je prošle sedmice odredila UEFA bi mogli da ih spreče u tome.

Izraelci se u kvalifikacijoj grupi I bore za prva dva mesta sa Švajcarcima i Rumunima, zbog ratnih dešavanja su preskočili otkobarski ciklus, a UEFA im je te dve utakmice zakazala za novembar, pa će u roku od devet dana morati da odigraju čak četiri meča.

UEFA nema prostora za još neko odlaganje, žreb za EURO je u decembru, baraž Lige nacija je martu i svako sledeće "tumbanje" rasporeda bi poremetilo čitav sistem.

Evropska fudbalska unija je nedavno objavila da će susreti koji su bili zakazani za oktobar biti odigrani 12. i 15. novembra, a to su dueli Izraela sa takozvanim Kosovom u gostima i Švajcarskom na domaćem terenu (u Mađarskoj).

Nakon ovih mečeva, Izrael očekuju susreti sa Rumunijom 18. i Andorom 21. novembra, kako je i ranije bilo planirano.

Dakle, utakmica u Prištini igra se van standardnih termina za reprezentacije, a Evropska kuća fudbala odavno je poslala dopis klubovima da ne moraju da stave na raspolaganje svoje igrače za takve mečeve.

Iz Zvezde upravo to navode kao razlog zbog kog Glazera neće biti na pomenutom duelu, pozivajući se na pravila UEFA. Zvezda inače 11. novembra ima utakmicu protiv Železničara iz Pančeva u sklopu Superlige Srbije.

Tako su crveno-beli negirali pisanja izraelskih medija, konkretno portala "One", koji je preneo da se u redovima šampiona Srbije plaše za sigurnost Glazera, ukoliko ga puste da igra u Prištini.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke