Zvezda radi na osvežavanju "Marakane" - Najmodernije u Evropi stiglo u Beograd

Autor: Nemanja Janošev
sreda 07.06.2023.
19:33
Izvor: Sportske.net

Jedna od novina.

Povezane vesti

Fudbalski klub Crvena zvezda započeo je sa postavkom nove travnate podloge u pauzi između dve sezone.

Kako je u minuloj kampanji bilo jasno vidljivo da je travnata površina na našem najvećem stadionu obavila svoju svrhu, uprava kluba je uoči novih izazova, s akcentom na one evropske, odlučila da "osveži" "Marakanu" novom podlogom.

Reč je o hibridnoj travi, najmodernijoj generaciji podloge koja krasi stadione širom Evrope i sveta. U najvećem delu sadrži prirodnu travu, dok su oko 30 odsto veštačke niti.

"Fudbalski klub Crvena zvezda se uveliko priprema za predstojeću sezonu, a kako bi uslovi bili na vrhunskom nivou, naš klub je, posle glavnog pomoćnog, započeo i proces rekonstrukcije glavnog terena i postavljanje najmodernije travnate podloge u Evropi na stadionu “Rajko Mitić”. Crveno-bele u sezoni 2023/24 očekuje takmičenje na tri fronta - grupnoj fazi Lige šampiona, prvenstvu i Kupu Srbije, a kako bi ostvarili najbolje moguće rezultate i nove istorijske evropske pobede imaće veliku podršku kluba. Očekuje se da glavni teren stadiona “Rajko Mitić” zablista u punom sjaju već 10. jula i da bude u potpunosti spreman za početak nove, verujemo, izuzetno uspešne sezone", objavio je klub.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke