Zvezda rapsodija u Ivanjici, Borjan dao lažnu nadu Javoru

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 11.04.2021.
16:54
Izvor: Sportske.net

Nova "petarda" tima iz Ljutice Bogdana.

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde nastavili su pobedonosni niz trijumfom nakon preokreta protiv Javora u Ivanjici 5:1 u meču 31. kola Ling Long Superlige.

Nije počelo onako kako su planirali izabranici Dejana Stanković pošto je već u četvrtom minutu Javor poveo zahvaljujući golu Luke Lukovića nakon velikog kiksa golmana crveno-belih Milana Borjana.

Nedugo zatim Zvezda je stigla do izjednačenja kada je u osmom minutu Aleksandar Katai postigao izuzetan gol iz slobodnog udarca nakon ne baš sjajno postavljenog živog zida mladog golmana Javora Borisa Velimirovića.

Usledio je period igre u kojem je Zvezda tražila potpuni preokret, ali se u ovim trenucima istakao Velimirović koji je osujetio udarce Milana Gajića i Nikole Krstovića.

Preokret je usledio u 31. minutu kada je Katai postigao drugi gol na meču kada je lopta nakon njegovog udarca pogodila jednog od igrača Javora.

Do kraja poluvremana gosti iz Beograda su imali nekoliko poluprilika da uvećaju razliku, ali se sa minumalnom prednošću otišlo na odmor.

Prvi deo drugog poluvremena bio je zatišje pred buru pred golom Javora pošto se činilo da ivanjički superligaš ima čemu da se nada.

A njihove nade pokopao je defanzivac gostiju Nemanja Milunović golom u 65. minutu kada je bivši reprezentativac Srbije sjajno skočio postigavši gol glavom.

Već u 72. minutu bilo je ubedljivih 4:1 kada se u strelce upisao Mohamed El Fardu Ben pošto se sam našao u petercu gostiju nakon dodavanja Mirka Ivanića.

Agoniji Javora u drugom poluvremenu nije bilo kraja pošto je ubedljivu prednost Zvezde dodatno uvećao rezervista Filipe Falko golom u 82. minutu na asistenciju Milana Rodića.

Golova do kraja meča nije bilo, pa su Zvezdi nakon ove partije do kraj sezone ostala još samo tri trijumfa da matematički obezbede četvrtu uzastopnu titulu.

Javor je ovim porazom prekinuo niz od četiri meča bez poraza i sada je na sedam kola pre kraja sezone ostao ne četiri boda od zone ispadanja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke