Zvezda sanja Slovake, Poljaci baš jaki, Mire, legionari, navijači iz pakla i bivši trener Hrvatica!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 23.07.2018.
12:42
Izvor: Sportske.net

Spartak će teško iznenaditi Legiju koja je osvojila duplu krunu, ima iskusan tim, nekoliko dobro poznatih igrača i hrvatskog trenera.

legia.com
legia.com

Povezane vesti

Nećemo jasno praviti ražanja dok je zec u šumi, ali očekivanja su da Zvezda ne bi trebalo da ima problem sa Suduvom, iako su Litvanci neočekivano prošli dalje.

Duel između Legije i slovačkog Spartaka ne bi trebalo da donese neizvesnost, makar na papiru, mada, isto to su verovatno mislili i fudbaleri Kiprana protiv Litvanaca.

Spartak iz Trnave je u prethodnoj rundi uz dosta muka savladao Zrinjski, minimalac u Slovačkoj, remi u gostima od 1:1, prošli su dalje, i svakako bi Zvezda volela da iznenade Legiju.

Slovaci su osvojili prvu titulu od raspada Čehoslovačke, u nekadašnjoj zajedničkoj državi zlatno doba im je bio prelazak iz šezdesetih u sedamdesete. Taj legendarni tim je čak 1969. igrao polufinale Kupa šampiona, ali to je davna prošlost.

Poslednjih godinau Evropi su ispadali od bečke Austrije, PAOK-a, igrali su u plej ofu pre neku godinu protiv Ciriha, nikada se nisu dokopali grupne faze LE.

Legija je mnogo veće ime, poljski velikan, poznat po zastrašujućim navijačima, kažnjavan i proteravan iz Evrope, ove sezone su lako eliminisali u prvoj rundi amatere iz Republike Irske, Kork Siti.

Prošle godine ih je izbacila Astana, nisu ušli ni u LE, što je bio veliki neuspeh. Ali, pre dve godine su igrali u grupi Lige šampiona, završili iza Reala i Dortmunda, ispred Sportinga, prezimili su u Evropi i ispali od Ajaksa.

Pre toga su bili standarni u LE, radi se o velikom klubu, u poslednjih šest godina bili su prvaci poljske pet puta, prošle sezone završili su sa duplom krunom.

Radovic Legija

Legiju će biti lako skautirati, ne samo zbog kapitena Miroslava Radovića, tu je i Marko Vešović bivši igrač Zvezde, ali i par poljskih reprezentativaca, "Hrvat" Eduardo, odnosno Dudu, izum Mamića, pa onda par Španaca, Karlitos koji je stigao iz Visle gde je cepao mreže prošle sezone, kao i Domagoj Antolić iz Dinama.

Jasne su i ambicije, Hrvat Din Klafurić je trener, jedan od momaka koji su ponikli u Dinamovoj školi, preuzeo je ulogu menadžera nakon smene Romea Jozaka, osvojio duplu krunu i dobio ugovor. Vodio je manje hrvatske klubove, a i žensku reprezentaciju naših suseda. Jedan od njegovih asistenata je i dobro poznati Aleksandar Vuković, bivši igrač Partizana.

U svakom slučaju teška prepreka, ali ne i nepremostiva, ako Zvezda bude na nivou od prošle sezone...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ZubA
Monday, 23.07.2018
17:15

Posle prosle sezone i onog uspeha, verujem da mozemo sa svima da se nadigravamo. Svi su nas otpisali pre Sparte, a onda i pre utakmice sa Krasnodarom. Tako da samo hrabro i mozemo do bar LE sasvim sigurno. To bi po meni bio veliki uspeh.

avatar
Nenad Šmigić
Monday, 23.07.2018
13:38

E ako je radovic najveca pretnja,mi smo na konju!!!

avatar
biTan
Monday, 23.07.2018
13:30

Zreb nas je pogledao,bas kao sto sam i prizeljkivao,da udjemo u cetvro kolo kvalifikacija,pa tamo pobedili ili izgubili imamo evropu,LS ili LE. Naravno u cetvrtom kolu ostaju 8 ekipa,a 4 ulaze u LS,po koeficojentu,ako racunamo da ce se svi favoriti tamo naci u grupi povlascenih ce biti Salzburg,Ludogorec,Psv,Celtic znaci ako prodjemo Legiju ,jedan od ovih timova ce nas cekati. Naravno sledeci klub po koeficijentu nakon ovih 4 je Legija i ako se zrebanje nastavi kao do sada,ukoliko u ovom kolu nekim cudom ispadne Ludogorec ili Celtic,onda Legija uskace u povlascene a sa njom i Zvezda,tako da ako nas sreca bas,bas pogleda,pa ispadne ludogorec ili Celtic onda bi Zvezda bila povlascena i u zadnjem kolu xD Znaci svim silama uz srpski Videoton i Rosenborg ...

avatar
Sasa Brkic
Monday, 23.07.2018
19:33

Zvezda ako prodje ide u sesir sa povlascenim timovina jer se racuna koeficient legije i to je tako i nikako drugacije

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Monday, 23.07.2018
12:46

Ne cudi me sto mu je assistent bivsi igrac partizana, ali tim bolje jer pobeda ce nam biti sladja.

avatar
Kemp
Monday, 23.07.2018
12:44

DAj nam tu Legiju, mi smo ZVEZDA i ne bojimo se nikoga, ko ne vjeruje u prolaz neka ne gleda utakmicu !!!

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Monday, 23.07.2018
13:18

Tako je brate.