Revija Zvezdinih promašaja u Budimpešti, evropsko proleće sve dalje!

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 13.10.2022.
22:55
Izvor: Sportske.net

Poraz koji bi mogao odlučiti mnogo toga...

EPA-EFE/Tibor Illyes
EPA-EFE/Tibor Illyes

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Ferencvaroša u Budimpešti rezultatom 2:1 u okviru četvrtog kola grupe H Lige Evrope.

"Crveno-beli" dva kola do kraja grupne faze zauzimaju poslednju poziciju sa tri osvojena boda, Ferencvaroš je prvi sa devet, dok Trabzonspor i Monako imaju po šest.

Nervozan početak gostiju kao da je ohrabrio mađarsku ekipu da krene znatno ofanzivnije od prvog susreta, pa je tako Fradi uspeo i da prvi postigne gol.

Igrao se 24. minut kada je Kristofer Zakarijasen iskoristio smušenu reakciju odbrane Zvezde i matirao Borjana iz neposredne blizine. Goste je poremetila i povreda Sanoga kada je morao da ga zameni Kangva.

Pokušavala je ekipa Miloša Milojevića da izjednači do kraja poluvremena, zaigrala i dosta ofanzivnije, međutim bez učinka.

Fudbaleri Zvezde zaigrali su mnogo bolje u drugom poluvremenu, te su nakon poništenog gola Aleksandra Pešića, ali i stative Fradija, postigli i regularan pogodak.

Stefan Mitrović je u 55. minutu iskoristio sjajnu dugu loptu Kange, probio po levoj strani i rutinskom završnicom zatresao mrežu Dibuša.

Reprezentativac Srbije pogodio je i u prvom međusobnom okršaju ova dva tima, ali radost gostiju nije trajala mnogo.

Tek šest minuta, koliko je bilo potrebno Ferencvarošu da ponovo stigne do vođstva i to nakon kornera posle kojeg je pogodio Sami Mae, nakon čega smo videli totalnu ofanzivu fudbalera Zvezde.

Pretio je Mitrović, potom i Pešić, ali to je otvaralo mnogo prostora domaćoj ekipi koja je mogla do gola i u situaciji kada je Nguen umalo stigao do lopte kod stative.

U dresu Crvene zvezde debitovao je talentovani Jovan Mijatović koji je imao dobru priliku kada je loptu poslao pored gola, nakon čega je i Pešić pogodio prečku kada je centrirao sa leve strane.

Poslednju priliku za srpski tim videli smo u završnim momentima susreta, ali je slobodan udarac Kange uspeo da ukroti Dibus i tako spasi pobedu svom timu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke