Zvezda se ne predaje, pobeda na ''Karađorđu''!

Autor: Darko Mitrović
sreda 29.04.2015.
18:24
Izvor: Sportske.net

Iako su posle remija u 148. večitom derbiju mnogi otpisali Zvezdu iz trke za titulu, Lalatovićev tim je današnjim trijumfom nad Donjim Sremom potvrdio da se neće tek tako odreći šampionskog pehara. Prvenac Orlandića, evrogol Lazovića.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Četiri dana posle obeshrabrujućih 0-0 protiv direktnog rivala u borbi za titulu, Crvena zvezda je danas kao gost savladala Donji Srem na novosadskom ''Karađorđu'' sa 3-1 i tako nastavila da ''diše za vratom'' vodećem Partizanu.

Darko Lazović je od početka meča pokazao da je danas veoma raspoložen za igru. U prvih dvadsesetak minuta je svojim probojima po desnoj strani pravio dosta problema odbrani domaćih i u tom periodu je uspeo da pripremi par šansi svojim saigračima, ali se Saša Stojanović i Džošua Parker nisu snašli pred golom Belića.

Na drugoj strani je vrlo lako mogla da usledi kazna, kada je Miloš Bogunović oduzeo loptu Jovanoviću, uposlio Dina Šarca koji u situaciji jedan na jedan bije uspeo da savlada Rajkovića - lopta odlazi pored gola!

Do kraja prvog poluvremena još je Luka Jović imao jednu solidnu priliku, ali je njegov udarac izblokiran od strane domaćih igrača.

Golove, dakle, nismo videli u prvom poluvremenu, ali već u prvih petnaest minuta nastavka bilo ih je na pretek.

Ulazan Petra Orlandića umesto Džošue Parkera na početku drugog poluvremena doneo je Zvezdi rezultat već u 50. minutu meča. Luka Jović je odlično centrirao sa leve strane, a Orlandić je bio najviši u skoku pred golom domaćih i udarcem glavom poslo loptu u mrežu - 0:1.

Tri minuta kasnije domaći su izjednačili posle prekida. Slobodan udarac sa leve strane, centaršut na drugu stativu, gde je ''zaboravljen' ostao Mitrevski i udarcem glavom poslao loptu u donji levi ugao Rajkovićevog gola - 1:1.

Ipak, radost domaćih nije dugo trajala. Zvezda je u 58. minutu iznudila slobodan udarac, izveo ga je Darko Lazović, majstorski za vođstvo Zvezde od 2-1. Evrogol, najlepši momenat ovog meča!

Pogledajte ga OVDE.

Do kraja, još nekoliko šansi za goste, imali su ih Luka Jović i Orlandić, a tačku je stavio igrač utakmice Darko Lazović, koji je u 87. minutu na pravi način realizovao odličan kontranapad - 1:3.

Zvezda je ponovo na ''minus dva'' u odnosu na Partizan, bar do kraja večerašnjeg meča u Humskoj, gde gostuje Jagodina.

Donji Srem (4-2-3-1): Belić - Lakićević, Prljević, Vukobrat, Crnomarković - Sinđić (od 54. Košutić), Mitrevski - Jelić (Hristov od 73.), Šarac (od 45. Stanković), Mirković - Bogunović

Crvena zvezda (4-2-3-1): Rajković - Cvetković (Petković od 90.), Pavićević, Jovanović, Anđelković - Grujić (Avramovski od 62.), Ristić - Stojanović, Lazović, Parker (Orlandić od 46.) - Jović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ale fcv
Thursday, 30.04.2015
00:26

Dokle vise Donji Srem da igra na Karadjordju?!

avatar
D.Green4 Black&White
Wednesday, 29.04.2015
21:55

Nada poslednja umire :D Ovom pobedom osigurali ste 2 mesto :D

avatar
Revolt revolta
Thursday, 30.04.2015
16:19

Hvala sto pratite nase vesti ,nije zanimljivo bez vas :D Inace koji kup igrate u basketu sledece sezone?Iva Lola Ribar chalange?

avatar
Revolt revolta
Friday, 01.05.2015
20:19

Haha sto si gledao dosad gledao si :D Inaace za vas smo prestrasni,triple se smesi :))) samo jos OFK-u da vratite stadion i mozete svi zajedno sa Dulom na pecanje :D

avatar
D.Green4 Black&White
Thursday, 30.04.2015
16:55

Nagledao sam se Evrolige sto ti neces do kraja zivota ckode :DI to ne preko ekrana...Strasan ste klub..zadnjih 15 godina 3 kupa Radivoja koraca... I treba sa vama da se upustam u neke prepirke...Volim samo da vas .!.

avatar
Nemanja Vidic NO.1
Wednesday, 29.04.2015
21:48

Bravo momci,svaka cast

avatar
Petar Glogovac
Wednesday, 29.04.2015
21:45

Ja i dalje tvrdim da su Ristic i Orlandic igrali od pocetka verujem da bi Zvezda odigrala jako bolje derbi, verovatno i pobedila.

avatar
postmanns
Wednesday, 29.04.2015
19:59

Tandem Orlandic-Jovic...dobro si skontao ,moj dobri Lalate.A Dzosa vodi kuci,neka ti kosi travu ili sta vec...samo,kasno lalo,jako kasno si se opasuljio.ZVEZDA IGRA SA DVA SPICA

avatar
Branislav
Wednesday, 29.04.2015
20:10

Uvek je formacija sa 2 napadaca bila bolja, samo sto ovi nasi treneri danasnjice u nasem fudbalu nisu pri cistoj svesti. Forsiraju mrtav fudbal sa jednim spicem... Strasno.

avatar
Alex DeLarge
Wednesday, 29.04.2015
18:32

Partizan je postao sampion na jesen, u ovako ocajnoj ligi 6 bodova je kao 15 u Engleskoj. Pri tom u trci ko je vise ocajan ove polusezone Zvezda vodi, samim tim je Partizan prvi na tabeli...

avatar
Аполо
Wednesday, 29.04.2015
20:41

Slazem se da je borba ko je losiji od blizanaca, ali secam se i one sezone kada je Partizan imao cini mi se 9 bodova prednosti pa se Zvezda priblizila na 2-3, ili pak i jedan bod, jedino sto nije bila sposobna da to preokrene u svoju korist. Tako da nisi sampion dok ne podignes pehar, bar u JSL.