Zvezda se rutinski vratila na ''plus 9'', debitovao šesnaestogodišnjak!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 29.11.2020.
20:53
Izvor: Sportske.net

Crveno-beli bez problema stigli do četrnaeste pobede u 16 odigranih kola Linglong Superlige Srbije.

© Pedja Milosavljevic / STARSPORT
© Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Između dve evropske utakmice, Crvena zvezda je večeras u 16. kolu domaćeg šampionata dočekala ekipu Rada i iako bez nekolicine najboljih igrača, rutinski je izborila pobedu rezultatom 3:0.

Utakmica je počela odavanjem pošte Dijegu Armandu Maradoni, ali pre toga je upriličena i mala svečanost, kada je nekadašnjem fudbaleru Crvene zvezde Damijanu Le Taleku uručen uramljen dres sa brojem 104, koliko je mečeva odigrao u crveno-belom dresu.

Dejan Stanković nije računao na Kataija, Ivanića, Kangu, Rodića, Falićineli je bio na klupi, pa su napadački tandem činili Pavkov i Boaći.

Upravo je Pavkov postigao vodeći gol u sedamnaestom minutu meča, kada se oslobodio Stojsavljevića, izbio pred Kahrimana i preciznim udarcem ga savladao. Ipak, golu je prethodilo igranje rukom Zvezdinog napadača, što se u toku meča dosta komentarisalo na društvenim mrežama.

Zvezda je imala potpunu inicijativu, Milan Borjan je na golu domaćih bio potpuno besposlen. Na drugoj stranim, iskusni Kahriman se istakao sa nekoliko dobrih intervencija, a najbolju priliku propustio je Željko Gavrić u 36. minutu, kada je sa nekih sedam-osam metara iskosa sa leve strane šutirao visoko preko gola.

Ipak, pet minuta kasnije Boaći je duplirao Zvezdinu prednost. Pavkov je najpre lepo uposlio Spiridonovića na desnoj strani, ovaj je odlično centrirao u peterac, gde je loptu sačekao Boaći i sproveo je u mrežu - 2:0.

Bio je to rezultat dovoljan za Zvezdinu mirnu igru u nastavku meča, ali je pobeda ipak učinjena ubedljivijom. U 59. minutu Boaći je vratio asistenciju Spiridonoviću, koji je iskosa sa desne strane poslao loptu u suprotni ugao, Kahriman je malo zakačio loptu, nedovoljno da spreči novi pogodak.

Do kraja, trener Crvene zvezde Dejan Stanković je ukazao šansu nekolicini mladih igrača, od kojih je najveću pažnju privukao debitant, 16-godišnji napadač Marko Lazetić, koji je u 77. minutu zamenio Boaćija. Malo je nedostajalo da se u fnišu upiše i u strelce, odlično je reagovao na centaršut sa desne strane, ali je Kahriman uz pomoć stative zaustavio tu loptu.

Golovi OVDE.
-
baner
 
Standings provided by SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Shadows
Tuesday, 01.12.2020
13:46

Rutinski dobio sudija poziv koji se ne odbija.

avatar
Piksi G00L iz korner
Monday, 30.11.2020
13:03

Nekima je mnogo hladno na -09.

avatar
magister
Monday, 30.11.2020
03:47

Upravo odgledao na youtube-u gol Pavkova. Vidim da neko pominje ruku, što je izgleda takođe bilo, ali, pitam (zaista iskreno, radoznalo): da li se ovo vraćalo na prenosu da se vidi da li je bio ofsajd? Ja na snimku vidim golmana kako degažira i Pavkova kako - ide ka njemu i ubedljivo mu je najbliži, po liniji - bar 5m ispred igrača Rada, a tu degažiranu loptu dočekuje glavom Zvezdin igrač i upućuje prema 16. Deluje mi skoro nemoguće da nije bio ofsajd. Pogledajte kretanje Pavkova kad lopta stiže do njega - lopta putuje, a on trči ka njoj iz pravca gola. Kad je lopta upućena glavom, mislim da je bio duboko u ofsajdu. E, onda, može neko da kaže, *da, ali je u međuvremenu igrao igrač Rada glavom. Igrao je igrač Rada glavom, ali kad je lopta upućena - Pavkov je bio u ofsajdu. Sudija je morao da digne zastavicu i to što neki igrač Rada - nije video da je ofsajd pa pokušao da interveniše, to sudiju, osim ako ne navija za Zvezdu, neće da spreči da zaustavi igru zbog neregularne pozicije. Pa i glavni sudija je to - morao da vidi, kao i ruku Pavkova.
https://www.youtube.com/watch?v=-tLCtyPd5rs

Ljudi, pa vi biste pobedili ovaj Rad vezanih očiju. Zašto je neophodno da vam sudija pomaže? I da se posle, kad vas ja, kao navijač protivničkog tima zbog toga začikavam, da vi nešto pronalazite Partizanu. Ovo je - neregularan gol, koji je - otključao bravu. Ako vam je svako suđenje ovakvo, onda Partizanova igra i forma uopšte nisu od važnosti. Bili biste prvaci i da Liverpul igra u LL Ligi.

avatar
magister
Wednesday, 02.12.2020
19:15

Potrudio sam se (pošto niko nije komentarisao ofsajd) da vratim unazad. I - kao što sam i misliš, preko 2m je ofsajd. Dva metra. A sudija - nije mahao? O čemu se radi. Neka nova pravila?

Zatim sam odgledao pregled kola. I komentar sudije. Sudija kaže - bila ruka, ali - nisu videli (što jeste moguće) ni glavni ni pomoćni sudija (zato će se uvesti VAR). Ali, ofsajd od preko 2m, to je pomoćni sudija sigurno video. Ako nije ni to video - šta će on uopšte na terenu. Ako je video, ne može da stoji komentar koji je dao tv reporter da je to - nova akcija. Kakva nova akcija!? Kad je Zvezdin igrač uputio glavom loptu - čist očigledan ne 2cm nego 2m ofsajd. To što je igrač Rada u toj akciji pokušao pa loše intervenisao, pa on dodao loptu prema Pavkovu i omogućio mu da sebi rukom da for, pa to je zato što on niti je video niti je to njegov posao da prosuđuje, da li je ofsajd ili ne, to radi sudija. Da sam trener, igrači bi imali obavezu da i kad je očigledan ofsajd - igraju kao da sudija neće da ga sudi, a ne da npr. dižu ruke. Da pokušaju da se odbrane. To što igrači igraju, apsolutno ne oslobađa sudiju obaveze da digne zastavicu, ali ni glavnog, jer kad je neko 2m u ofsajdu, to vidi i glavni sudija. Plus, nova sugestija sudijama je da ne dižu odmah zastavicu, zbog VAR-a. Znači, pusti se akcija, odbrana se trudi da spreči gol, a napadači da ga postignu, pa se, ako je ofsajd - gol naknadno poništi. jer, kad digne zastavicu, a ispostavi se da nije bio ofsajd, ne može sad, kao u bilijaru, da se vraćaju po snimku igrači na prethodni položaj pa da se akcija nastavi. Zato, najveća greška kod Zvezdinog gola je žmurenje na čist ofsajd od 2m.

I, tu dolazimo do najvećeg problema i krunskog dokaza neregularnosti. Nije samo da sudija nije digao zastavicu i da glavni nije video taj ofsajd od 2m, nego ni sudija komentator u studiju Arene - to ne komentariše, a ni novinari se na to i ne osvrću. Svima je normalno da se Zvezdi takve stvari tolerišu. Kažu rutinska pobeda. U stvari tačno, jedna rutinska Zvezdina utakmica.

avatar
Deki.Stankovic.5
Sunday, 29.11.2020
22:20

Veljku Nikolicu treba odmor,on je neko ko je od Zvezdinih nekih 24,25 utakmica do sada igrao 90 posto njih,i vidi se da poslednjih 5 nije tu,nema kocentracije nema svezine u njemu,gresi puno,skoro pa svako drugo dodavanje,tako da ne bi bilo lose da mu se malo skine pritisak.Inace rutinska pobeda,jos jedan debitant,to je bitno.Ruka Pavkova ocigledna ne treba nam to,mada odmah posle bespotrebna kompenzacija i ne sviran penal za nas.

avatar
Popay
Sunday, 29.11.2020
22:18

Ovako
Neću pričati o ruci Pavkova ni o penalima...
nadam se da će ovo doći do stručnog štaba,pa detaljnije da analiziraju,znači zanemarimo rezultat 3:0, gledajmo igru:
u ovom izvještaju se ne spominje da je iza 50-min do 3-eh gola,
Rad imao par odličnih akcija,pa i prečku, da je imalo više sreće bilo ili neki malo bolji tim-došlo bi i do izjednačenja,ili preokreta.. mene zabrinjavaju slabe kontre Zvezde tada kada se Rad otvorio, sporost, ne igranje na prvu nego nepotrebno zadržavanje lopte, prazan prostor po bokovima,tj.krilima koja su ostala neiskorištena..iako “visok “rezultat -ovo je malo zabrinjavajuće...
Dobro je ali
Treba to još bolje uigravati,ubrzati protok,prebacivanje lopte sa jedne na drugu stranu, prodore po bokovima.. Zvezda igra dobro kada rano postigne gol, nisam komentarisao Gent ,jer iskreno nisam očekivao uspeh,ali ako igraš na rezultat onda gledaj zadržati loptu što duže u nogama,jer ako prepustiš igru protivniku vrlo lako može doći do preokreta..
Dobro je ,ali mora bolje ,jer može bolje!