Zvezda sigurna u Lučanima, Kanga napravio razliku, Kraso opet pogodio!

Autor: Lazar Nikolić
petak 11.08.2023.
20:48
Izvor: Sportske.net

"Prvenac" za Jovana Mijatovića.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Mladost u Lučanima sa 4:1 u meču trećeg kola Super lige Srbije.

Ponovo je strelac za ekipu Baraka Bahara bio Žan-Filip Kraso, koji je zatresao mrežu rivala na svakoj utakmici od starta sezone, dok je prve minuta upisao Gelor Kanga i odmah imao veliki uticaj na igru svog tima.

Povela je Zvezda već posle četiri minuta Bukari je probio po desnoj strani i na drugoj stativi pronašao Stefana Mitrovića, koji je glavom matirao golmana domaćih Sašu Stamenkovića.

Nisu domaćini klonuli duhom posle rano primljenog gola. Mladost je uspela da izjednači samo 10 minuta kasnije. Levi bek Udovičić uputio je dobar centaršut, a mladi Marko Veličković posle udarca glavom naterao golmana crveno-belih Omrija Glazera da po prvi put u sezoni izvadi loptu iz mreže.

U narednih dvadesetak minuta Mladost je bila potpuno ravnopravan, ako ne i malo bolji rival u Lučanima. Mučila se ekipa Baraka Bahara sa organizovanom odbranom domaćih, ali je Zvezdine muke okončao Piter Olajnika u 35. minutu nakon duplog pasa Kangve i Krasoa i pogodio u "malu mrežu" Stamenkovićevog gola.

Dobro je započela Mladost drugo poluvreme. Imao je domaćin solidne prilike preko Sremčevića i Varjačića, ali nije uspeo da stigne do novog izjednačenja.

Na isteku časa igre Mitrović je odložio loptu do Kangve, a Stamenković izbacio loptu u korner nakon udarca Zambijca. Tada je u igru ušao Gelor Kanga i odmah napravio razliku.

Izveo je Gabonac korner pravo na nogu Stamenića, a talični Žan-Filip Kraso skrenuo loptu u mrežu posle šuta reprezentativca Novog Zelanda. Tako je napadač iz Obale Slonovače upisao svoj peti pogodak u dosadašnjem toku šampionata.

Konačan rezultat postavio je rezervista Jovan Mijatović tri minuta pre kraja utakmice. Stamenić je sjajnim driblinzima po desnoj strani izborio prostor za centaršut, Kraso odložio loptu do mladog napadača, a ovaj upisao svoj "prvenac" u novoj sezoni.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke