Zvezda sjajna, Katai za šlag na tortu!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 28.02.2021.
18:58
Izvor: Sportske.net

Zvezda bez problema do 21. trijumfa.

Srdjan StevanovicStarsportphoto ©
Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Povezane vesti

U poslednjoj utakmici 24. kola Linglong Superlige Srbije, Crvena zvezda je večeras na ''Rajku Mitiću'' savladala ekipu Proletera iz Novog Sada rezultatom 4:0.

Ovo je već 21. Zvezdina pobeda u 23 odigrane utakmice, još uvek nema nijedan poraz od početka sezone, a uz utakmicu manje sada ima šest bodova više od drugoplasiranog Partizana.

Iako je ovaj meč odigran samo tri dana posle Zvezdinog gostovanja na San Siru, umor se nije primetio na igračima srpskog šampiona, koji su od samog starta meča počeli da vrše pritisak na polovini Proletera.

Vrlo brzo su počele da se ređaju i prve prilike, i to veoma dobre prilike. Mirko Ivanić je u desetom minutu pogodio prečku sa ivice kaznenog prostora, par minuta kasnije Pavkov nije uspeo da iskoristi Ivanićevu asistenciju sa leve strane, a u 16. minutu Ben je uzdrmao i stativu gola gostiju, odlično izvedenim slobodnim udarcem sa oko 18-19 metara od gola.

Ipak, najbolju priliku propustio je Pavkov u 20. minutu, kada je Borjan ispucao loptu, a Marijanović je loše zahvatio glavom, čime je praktično proigrao Pavkova koji je imao potpuno otvoren put ka golu, ali je loptu poslao tik pored leve stative.

Gosti, međutim, nisu mogli ni da predahnu, Zvezda im je odmah oduzimala loptu i kretala u nove napade, a u 22. minutu je bolju igru konačno i krunisala. Ivanić se izborio za loptu na ivici kaznenog prostora, poslao je za Rodića na levu stranu, ovaj ubacio po zemlji u peterac, gde je Leandro pokušao da interveniše, ali je umesto u korner, loptu poslao u sopstvenu mrežu - 1:0.

Ništa se konkretno nije promenilo ni posle tog gola, Zvezda je nastavila sa napadima, a do drugog gola došla je u 32. minutu, kada je Gajić probio po desnoj strani, odlično uočio Nikolića na oko 11-12 metara od gola, a mlad vezista ovu priliku ne propušta - precizan udarac za 2:0 na semaforu.

Do poluvremena, pripretili su i gosti preko Živojinovića, a Zvezda je i treći put zatresla mrežu u 44. minutu, međutim gol Pavkova nije priznat zbog ofsajda u kom se po oceni pomoćnog sudije nalazio Ben. Definitivno, sporna situacija, koja će se analizirati.

Zvezda je u nastavak meča ušla sa Srnićem i Kataijem umesto Ivanića i Kange, a do trećeg gola došla je u 56. minutu meča. Posle centaršuta u kazneni prostor sa leve strane, spetljali su se defanzivci Proletera, lopta stiže do Bena na drugoj stativi, a ovaj je šalje u mrežu za 3:0.

Do kraja, Zvezda je rutinski odradila posao, a trijumf je začinio Aleksandar Katai u 90. minutu za konačnih 4:0. Još jednom je Gajić odlično centrirao sa desne strane, a Katai je glavom poslao loptu pod prečku. Ovo je Kataijev prvi gol posle oporavka i najava još boljih izdanja u nastavku sezone.

Crvena zvezda: Borjan – Gajić, Milunović, Degenek, Rodić – Petrović, Nikolić (od 78. Odada) – Ben (od 75. Gavrić), Kanga (od 46. Srnić), Ivanić (od 46. Katai) - Pavkov (od 75. Krstović).

Proleter: Župić – Leandro, Mitrović (od 46. Knežević), Marjanović – B. Milošević, Kojić (od 63. Jovanović), Ilić, Kovačević – Tomović, Živojinović (Gluščević od 76.) – Mirosavljev (Vesić od 76.).

Golovi OVDE.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke