Zvezda slavi titulu, a Pazar bod na "Marakani"!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 28.05.2023.
21:10
Izvor: Sportske.net

Mladi Leković heroj, pa tragičar.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Na proslavi šampionske titulem u poslednjem kolu Super lige Srbije, Crvena zvezde je pred preko 35.000 svojih navijača na "Marakani" remizirala protiv Novog Pazara 2:2.

Nije uspela ekipa trenera Miloša Milojevića da trijumfom okonča sjajnu sezonu u kojoj je stigla do 34, a šeste u nizu šampionske titule i treće uzastopne duple krune.

Ovo je ujedno bio i poslednji Milojevićev meč na klupi crveno-belih, jer će ga od sutra zvanično naslediti Izraelac Barak Bahar.

Crveno-beli su šampionat završili bez poraza.

Nije bilo preterano zanimljivo u prvom poluvremenu. Zvezda je već u prvom napadu imala priliku preko Ivanića koji je glavom šutirao pored gola, ali posle njegove šanse nismo videli mnogo toga u nastavku.

Tek su Mijatović i Eraković u poslednjih pet minuta prvog dela svojim pokušajima naterali golmana gostiju Slavkovića da reaguje.

Igra se rasplamsala tek u nastavku, a drugi deo igre doneo nam je i pogotke.

Zvezda je povela u 54. minutu kada je Azarovi prošao po levoj strani, uputio centaršut po zemlji, a lopta se od jednog defanzivca Novog Pazara odbila pravo na nogu Geloru Kangi koji je u sovm stilu zatresao mrežu. 

Imao je Gabonac svoju ulogu i kod izjednačujućeg gola Pazaraca u 60. minutu. Neoprezno je iskusni vezista izgubio loptu na svojoj polovini, a Miljan Momčilović fenomenalnim udarcem sa distance pogodio rašlje Borjanovog gola.

Ponovo je domaćin stigao do vođstva u 71 minutu. "Neizbežni" Kanga uputio je sjajan centaršut iz slobodnog udarca, a mladi štoper crveno-belih Stefan Leković udarcem glavom postigao svoj prvi gol za šampiona Srbije.

Ipak, Pazarci se nisu predali, a ovoga puta bilo im je potrebno svega tri minuta da ponovo poravnaju rezultat. Bivši fudbaler Crvene zvezde Nenad Gavrić uspeo je da sjajnom dubinskom loptom iza leđa neopreznog Lekovića uposli napadača Slobodana Stanojlovića koji je doneo veliku radost gostima.

Do kraja meča Zvezda je imala nekoliko pokušaja da stigne do trijumfa, ali su gosti sačuvali prednost i sa bodom se vraćaju u Novi Pazar.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke