Zvezda - Stanković oduševljen, Nikolić ''obrnuo igricu'', a šta je sa novim transferima?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 17.01.2021.
17:23
Izvor: Beta

Trener Crvene zvezde govorio je danas o svim najaktuelnijim temama u klubu.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković rekao je danas da je prezadovoljan urađenim na pripremama na Kipru.

"Prezadovoljan sam urađenim i, pre svega, time što su svi igrači, sem Petrovića koji je imao upalu tetive, odradili sve treninge. Kad uporedim ovo sa Kiprom od pre godinu dana, mislim da smo mnogo napredovali i da je to veoma vidljivo. Recimo, Nikolić je 'obrnuo igricu' što se tiče trkačkih testova i oduševio me", rekao je Stanković, prenosi klub.

Fudbaleri Zvezde odradili su danas poslednji trening na prvom delu zimskih priprema na Kipru.

Crveno-beli se danas vraćaju za Beograd gde će imati dva slobodna dana, a zatim 20. januara putuju u Tursku gde će odraditi drugi deo zimskih priprema.

Govoreći o pojačanjima, Stanković je istakao da će reagovati ako se na tržištu pojavi interesantan igrač za Crvenu zvezdu.

"Ako ne, mislim da možemo u ovom sastavu da nastavimo dalje, jer stav kluba je, kao i moj, da ne želimo da nagomilavamo fudbalere, već da radimo sa onim što imamo na raspolaganju. Prezadovoljan sam igračima, ako bude nekih prilika - reagovaćemo", rekao je on.

Govorio je i o potencijalnim odlascima.

"Od priče do realizacije transfera je ogroman put, tako da je to sve što mogu da kažem u slučaju Bena. Ako ode reagovaćemo, ako ostane još bolje. Što se tiče Radulovića, stav kluba je jasan što se tiče igrača koji dolaze iz Omladinske škole u prvi tim. On je fenomenalan fudbaler kom trebaju utakmice, a to će imati u Grafičaru i verujem da će tamo dosta napredovati", rekao je Stanković.

Stanković je naveo da je prezadovoljan štoperima koje ima na raspolaganju i da će crveno-beli jedino u slučaju odlaska reagovati da se pojačaju na toj poziciji.

"Za sada sve ostaje ovako. Prezadovoljan sam kako rade, a što se tiče broja štopera na meču, to nema nikakve veze, isključivo gledam instrukcije koje postavljam pred njih, a ne koliko će ih izaći na teren", rekao je on.

Trener Zvezde je istakao i da je zadovoljan činjenicom da je Aleksandar Katai počeo da trenira.

"Na naše veliko zadovoljstvo, on je počeo individualno da radi. Ide u Tursku i proći će drugi deo priprema sa nama. Što se tiče spiska putnika, niko neće otpasti u tom smislu, svi zdravi igrači će putovati", rekao je Stanković.

Trener Zvezde je imao reči hvale za novajlije koje po prvi put prolaze pripreme sa našim klubom.

"Bakajoko se sjajno uklopio u grupu. Ima veliku pomoć od Sanoga i Bena koji pričaju francuski. Radimo na igri, na uigravanju, ali njegovi kvaliteti za mene nisu upitni. Odadu vidim isključivo u veznom redu i on samo treba da nastavi da radi i trenira kao sad, i zaista je budućnost Zvezde. On i Stanković su ozbiljno pojačali konkurenciju u veznom redu", rekao je Stanković.

Stanković se na kraju osvrnuo i na dešavanja u Milanu, koji je protivnik Zvezde u šesnaestini finala Lige Evrope.

"Vidim da rade na dovodjenju igrača, pominje se Mandžukić koji je u godinama, ali je svakako fizički spreman. Videćemo kako će se uklopiti u njihovu igru, da li je došao kao starter ili rezerva Ibrahimoviću, ali imamo vremena do tad", zaključio je Stanković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Man united
Monday, 18.01.2021
19:13

Надам се да ће да покаже то на терену. Ове сезоне је био непрепознатљив.

avatar
Sunday, 17.01.2021
17:43

Ako je Nikolic mnogo napredovao onda je to zahvaljujuci tebi. Bravo Deki, samo jako i do kraja.