Zvezda steže kaiš, evo koliko će uštedeti ovog leta!

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 13.07.2020.
15:33
Izvor: Sportske.net, Sportski Žurnal

Igrači koji žele da ostanu u klubu moraće da pristanu na smanjenje plate.

2020 Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
2020 Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Čelnici Crvene zvezde su usred pandemije koronavirusa najavili da će smanjenje plate u klubu biti neminovno.

Kako prenosi Sportski žurnal, Zvezda će aneksima ugovora i smanjivanjem plata uštedeti oko 2.000.000 evra.

Fudbaleri su dali saglasnost da se odreknu polovine zarade za april, maj i jun, ali ovog leta ih čeka dodatno smanjenje zarada.

Najveću platu u Crvenoj zvezdi ima Mohamed Ben (650.000 evra po sezoni), pa će u novim okolnostima da se vrati na približio isto stanje kao pre potpisa novog ugovora kada je inkasirao 530.000 evra.

U grupi najplaćenijih, koji će ostati bez od 80.000 do 100.000 evra, nalaze se Mateo Garsija, Milan Borjan, Hoze Kanjas, Miloš Degenek, Antonio Tomane, Mirko Ivanić, Milan Gajić, Nemanja Milunović...I Seku Sanogo i Ričmond Boaći imaju jak ugovor, ali samo do kraja ove godine.

Zvezda je, kako piše Žurnal, za plate trenera i igrača izdvojila 13 miliona evra u 2019. godini.

baner

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Old_school
Monday, 13.07.2020
19:53

Ne racunajuci Borjana i Degeneka najvece plate imaju oni koji apsolutno nikakav doprinos Zvezdinoj igri ne daju. To samo govori o sposobnosti naseg menadzmenta, posebno Mrkele.

avatar
NemanjaaVidiiiicNo1
Monday, 13.07.2020
18:00

Jes jes sprecila nas korona,sta,zbog ulaznica? :D daj bre,nema opravdanja

avatar
Piksi G00L iz korner
Monday, 13.07.2020
17:49

Krivac je Terzic sto je bez njihove potraznje udvostrucio njihova primanja da bi mogao da udvostruci i svoja.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Monday, 13.07.2020
17:12

Smanjenje plata u vreme kada se fudbal ne igra ima smisla jer igrači ne igraju utakmice, ali samo ako igrači žele to da prihvate jer po ugovoru nisu dužni, međutim smanjenje plata zbog navodnih finansijskih gubitaka zbog Korone nema smisla jer zvezda ništa ne gubi što bi zaradila zbog virusa. Pojedini igrači se nisu složili sa smanjenjem ni u prekidu prvenstva, a tek neće sada, neki su se pokajali pa su morali izjavama da se brukaju udvarajući se doktoru mađiji, a jedan od njih je kapiten Borjan kome se zbog toga sprema odlazak, a možda i zbog toga jer sin Mister Bina čeka u redu za prvog golmana zvezde. I dok zvezda smanjuje plate igračima pod ugovorom istovremeno dovodi nove i time tandem Mrkela i Terzić pokušava da preko leđa igrača poprave katastrofalne prelazne rokove. Za to vreme predsednik FIFPro za Srbiju kao što sam i rekao ćuti, ćuti uvek kada bi došao u situaciju da se zameri zvezdi. Videćemo da li će me Mirko Poledica bar jednom demantovati i zaštiti prava igrača koja im stoje u ugovorima. Mnogi od igrača će prihvatiti smanjenje jer ih je zvezda tako upropastila da ih niko nigde ne želi ni za mnogo manju platu od one koje sada imaju. Ne trinaest, već trideset miliona € za prvi tim za plate, premije, bonuse i dolazak, 30 000 000 evra.

avatar
Man united
Monday, 13.07.2020
17:07

То смањење је важило само за пролеће јер је то Фифа подржала. Сада нема теорије да некога могу натерати да се одрекне дела плате без сагласности играча.

avatar
Mangus
Monday, 13.07.2020
15:38

Sve ima smisla kad ima rezultata. Zvezda je poslednej 3 godine igrala evro takmičenja i ako bude srece igrace i ovo leto. Treba se resiti garsije i krseva, a glavnim igracima održati ugovore. Ne teeba očekivati da ce ben drage volje da pristane na smanjenje i jos da bude motivisan posle svega