Zvezda strepela, hladnokrvni "Magiko" sa kreča srušio Bragu!

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 16.09.2021.
20:36
Izvor: Sportske.net

Braga nije uspela da se drugi put vrati u meč.

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Bragu u Beogradu rezultatom 2:1 u okviru grupe F Lige Evrope.

Već na početku susreta obe ekipe krenule su otvoreno, prvo je Zvezda imala opasan napad, da bi nakon toga uzvratili i Portugalci.

Orta je imao odličnu šansu sredinom prvog dela igre kada je posle odbijene lopte od Dragovića šutirao preko gola.

Koliko u narednom napadu, "crveno-beli" su propustili veoma dobru priliku, ali je šut Bena bio odbijen u korner, nekoliko minuta kasnije beležimo i pokušaj Kange.

Imala je Zvezda sreće u finišu poluvremena, prvo je Dragović uspeo da interveniše pored Pijazona, da bi Galeno pogodio stativu posle kornera.
Povređenog Bena zamenio je Dioni koji je uneo određeni kvalitet u redovima Zvezde, a Ivanić je propustio odličnu priliku kada je pogodio spoljni deo mreže.

Ponovo je Zvezda imala sreće kada je Mineiro pogodio prečku, nakon toga je Dioni pogodio golmana u situaciji "jedan na jedan", to kao da je najavilo ono što će se dogoditi u 75. minutu.

Korner Kange sa leve strane i sjajan trzaj glavom Milana Rodića kada se lopta od stativa odbila u mrežu Brage.

Radost nije dugo trajala, samo minut nakon toga Galeno pogađa sa ivice kaznenog prostora posle velike greške Sanogoa, međutim devet minuta kasnije "Rajko Mitić" je proključao.

Ivanić je oboren unutar kaznenog prostora, sudija Biton pokazao je na belu tačku, a siguran sa nje bio je Aleksandar Katai u 85. minutu.

Za razliku od prvog gola, Zvezda nije dozvolila da padne i pored nezgodnog udarca Orte, pa su tako "crveno-beli" ostvarili veoma bitnu pobedu u nastavku takmičenja u Evropi.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke