Zvezda u četvrtak protiv Brage i "duhova prošlosti"

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 07.12.2021.
13:50
Izvor: Sportske.net

Arbitar vraća košmare.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde u četvrtak igraju ključnu utakmicu Lige Evrope protiv Brage u Portugaliji, gde će saznati sa koje pozicije će dočekati evropsko proleće.

Crveno-beli imaju sigurno treće mesto i plasman u nokaut fazu Lige konferencija, a pobedom nad portugalskim predstavnikom izboriće drugi uzastopni plasman u eliminacionu rundu Lige Evrope.

U odlučujućih 90 minuta u Bragi (četvrtak 21 sat) glavni sudija će biti Italijan Marko Gvida, koji je beogradskom timu delio pravdu pre dve godine u debaklu protiv Totenhema u Londonu na meču Lige šampiona.

Zvezda je tada poražena 5:0, a iste jeseni Italijan se obreo u Beogradu gde je sudio Partizanu u remiju protiv AZ Alkmara 2:2, manje bolnom nego što je to bio slučaj dva meseca kasnije u Holandiji.

Računica izabranika Dejana Stankovića je jasna - pobeda ih vodi dalje, remi bi ih ostavio u Ligi Evrope, ali sa druge pozicije u grupi, ukoliko Mitjiland nadigra Ludogorec.

Najgori scenario bio bi poraz Zvezde i pobeda danskog predstavnika, što bi značilo treće mesto za beogradski tim i selidbu u Ligu konferencija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke