Zvezda u finišu slomila otpor Lalatovićeve Mladosti, Rakonjac je ''X faktor''!

Autor: Darko Mitrović
subota 01.04.2023.
19:59
Izvor: Sportske.net

Gosti pružili odličan otpor, ali nije im mnogo vredelo.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Crvena zvezda nastavlja sa pobedama, iako je večeras imala teži posao od očekivanog protiv poslednjeplasirane Mladosti GAT. Na kraju, 4:2 za crveno-bele, zahvaljujući golovima u finišu meča.

Prvu ozbiljniju priliku na utakmici imala je Crvena zvezda preko Mirka Ivanića koji nije bio precizan na isteku prvih deset minuta igre, ali već u 11. minutu Mladost je neočekivano uspela da povede.

Bila je to brza akcija gostiju po desnoj strani, Janković se majstorskom varkom oslobodio Dragovića koji je uklizao u prazno, a onda uočio Vidakova na drugoj stativi, ubacio loptu u peterac i Vidakov ju je iz neposredne blizine sproveo u mrežu - 0:1.

Malo je nedostajalo da Novosađani dupliraju prednost samo tri minuta kasnije, kada je iskusni vezista Saša Marković odlično šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali se lopta od stative odbila u gol-aut.

Očekivala se reakcija Crvene zvezde, što se vrlo brzo i dogodilo u 16. minutu kada je Pešić sa desne strane ubacio loptu u peterac, a Katai uklizao i sproveo je u mrežu - 1:1. Ova akcija Crvene zvezde se proveravala u VAR sobi, jer se sumnjalo na ofsajd Pešića pre nego što je asistirao Kataiju, ali je na kraju utvrđeno da je sve regularno i gol je priznat.

Ali, Mladost se i dalje odlično držala na terenu, čekala je novu priliku iz kontri ili polukontri i dočekala ju je u 33. minutu kada je Saša Marković sa desne strane poslao loptu napred, u sredinu ka Vidakovi koji je ponovo pobegao Dragoviću, izbio sam ispred golmana Vasiljevića, obišao i njega i pogodio mrežu za 1:2.

Izgledalo je da će gosti sačuvati tu prednost do kraja prvog poluvremena, ali na samom isteku nadoknade vremena u ovom delu igre jedan igrač Mladosti je igrao rukom u svom kaznenom prostoru i posle nove provere u VAR sobi, dosuđen je penal za Zvezdu. Gelor Kanga ga je precizno izveo za izjednačenje na 2:2.

U poluvremenu, trener Crvene zvezde Miloš Milojević je umesto mladih Mitrovića i Lekovića na teren poslao Bukarija i Viga, kasnije i Rakonjca umesto Pešića i to mu je donelo željeni rezultat.

Mladost je odolevala do 83. minuta, kada je posle kornera sa desne strane i centaršuta Kange, Marko Rakonjac odlično reagovao u kaznenom prostoru gostiju i prvi put na utakmici doneo Zvezdi prednost - 3:2.

Već u 86. minutu Mladost je mogla do trećeg giola, kada je Bjeloš odlično šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je zatresao mrežu sa spoljne strane.

To je bilo sve od Novosađana na ovoj utakmici, a Zvezdinu pobedu je ubedljivijom učinio Aleksandar Katai, koji je na dodavanje Bukarija sa desne strane, pogodio udarcem sa desetak metara i postavio konačnih 4:2.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke