Zvezda u Glazgovu ostala u ofsajdu!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 10.03.2022.
22:57
Izvor: Sportske.net

Neverovatne stvari dešavale su se večeras, tri gola poništena Zvezdi zbog ofsajda!

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Posle Partizana, i Crvena zvezda je doživela ubedljiv poraz, ali uz bolji utisak u Glazgovu. Rendžers je u prvom meču osmine finala Lige Evrope slavio sa 3:0 na ''Ajbroksu'', ali Zvezda je pokazala da može mnogo više protiv ovog rivala i imaće šta da pokaže za sedam dana na ''Marakani''.

Crvena zvezda se pred oko 50.000 gledalaca na ''Ajbroks Parku'' hrabro suprotstavila domaćinu i od prvog minuta je pokušala da nametne svoj ritam igre.

Već u trećem minutu odlična akcija Kange, Ivanića i Kataija koji iskosa sa leve strane pogađa mrežu, ali prethodno je bio u ofsajdu, u trenutku kada je Kanga uputio loptu.

Sedam minuta kasnije, penal za Rendžers! Srnić je startovao na Kenta koji je ulazio u kazneni prostor Zvezde, a posle intervencije iz VAR sobe i pregledanog snimka od strane glavnog sudije, doneta je odluka da domaći dobiju jedanaesterac koji je u gol pretvorio Tavernije - gađao je pod prečku, Borjan je bio nemoćan - 1:0.

Katai je zatim postigao još jedan gol pošto ga je Rodić sjajno pronašao dugom loptom sa leve strane, ali opet je ta akcija analizirana u VAR sobi i doneta je odluka da je Katai još jednom bio u ofsajdu.

Novi šok za srpskog šampiona usledio je u 15. minutu kada su domači iznudili korner posle kog je Eraković izbio loptu, ali samo do Morelosa koji je snažnim udarcem savladao Borjana. I ova situacija je bila sporna, da li je Morelos bio u ofsajdu, ali se VAR nije oglasio.

Zvezda se i pored svega nije predavala, nije Stankovićev tim klonuo duhom i u 23. minutu Ivanić je iznudio jedanaesterac posle prekršaja Džeka. Katai je izveo najstrožu kaznu, ali 40-godišnji Mekgregor uspeva da ''pročita'' njegovu nameru i brani Kataijev šut!

Usledio je korner posle kog je Zvezda imala još par prilika, ali su izblokirani udarci crveno-belih.

Do kraja poluvremena najbliži golu bio je Ohi u dva navrata, ali je oba puta Mekgregor sjajno intervenisao. Doduše, u drugoj situaciji Ohi je bio u ofsajdu.

Drugo poluvreme je loše počelo za Zvezdu, još jedan korner bio je koban za crveno-bele, ovoga puta Balogun je nadvisio trojicu Zvezdinih igrača u 49. minutu za velikih 3:0!

Tek što je ušao u igru, Ben je imao odličnu priliku, sa oko šest metara iskosa sa desne strane je šutirao, ali je Mekgregor po ko zna koji put izvanredno reagovao.

U 71. minutu Zvezda još jednom se loše brani posle prekida, opet su domaći nadskočili crveno-bele, ovoga puta Goldson, ali srećom po Zvezdu, Dragović je na gol liniji uspeo da glavom izbije loptu u polje.

Još više sreće je imao Rendžers u 72. minutu susreta, kada je Kanga odlično šutirao sa dvadesetak metara iskosa sa leve strane, Mekgregor je bio savladan, ali prečka spasava domaćina!

Domaći su i dalje pretili iz prekida, svaki korner i slobodan udarac bili su velika opasnost po gol crveno-belih, ali na drugoj strani u 80. minutu Ivanić je uposlio Kataija u kaznenom prostoru domaćih, Zvezdin ''Magiko'' je pokušao iskosa sa leve strane, ali opet se Mekgregor, uz dodatnu intervenciju odbrane uspešno brani.

Dva minuta kasnije crveno-beli su iznudili i slobodan udarac na dvadesetak metara od gola, Ben ga je izveo, ali veoma loše, pogodio je živi zid.

A onda, 85. minut i treći poništen gol Zvezdi!

Posle Ivanićevog pokušaja lopta je došla do Bena u kaznenom prostoru Rendžersa, Zvezdin napadač je poslao loptu u mrežu, ali opet je dosuđen ofsajd, ostalo je 3:0!

Sve najzanimljivije situacije možete da pogledate OVDE.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke