Zvezda u još jednom sporu, Fiorentina ''presavila tabak'' i očekuje pozamašan novac!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 05.09.2021.
20:42
Izvor: Danas

Zvezda u problemu sa još jednim italijanskim klubom.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Nije samo Leće, i Fiorentina je ''zategla odnose'' sa srpskim šampionom, Crvenom zvezdom.

Podsetimo, pre par dana se pojavila informacija da Zvezda nije platila ni deo obeštećenja od milion evra za transfer Filipa Falka iz Lećea i da joj navodno zbog toga preti i oduzimanje evropske licence.

Iz Zvezde je potom stigla reakcija, u kojoj se između ostalog kaže da je ceo slučaj pred CAS-om, jer se crveno-beli ''ne slažu sa potraživanjem italijanskog kluba''.

Ali, već danas, nova informacija o Zvezdinom sporu sa još jednim italijanskim klubom.

U pitanju je Fiorentina, a sve u vezi obeštećenja za transfer Alekse Terzića koji je iz Zvezde prešao u klub iz Firence.

Čitav slučaj je neobičan, a o čemu se radi, večeras je otkrio list ''Danas'', čiji su novinari imali uvid u presudu FIFA, izrečenu još krajem januara ove godine!

Crvena zvezda navodno mora da plati Fiorentini 596,797.95 evra, 119,359.59 kao penale, i kamatu od šest odsto od 10. marta 2020. do dana uplate, prenosi ''Danas''.

Otkuda sad to, kada je Fiorentina trebalo da Zvezdi plati 1.7 miliona evra na ime obeštećenja?

Pomenuti list navodi da je ''Zvezda tražila od Fiorentine da novac ne uplaćuje na klupski račun, nego na račun jedne nemačke banke''.

Fiorentina je tako i isplatila prvu ratu, ali onda je pri isplati druge (10. marta 2020.)  greškom novac uplaćen na klupski račun.

Usledila je komunikacija na relaciji dva kluba, pa je dogovoreno da Fiorentina uplati isti iznos (596,767.95 evra) i na račun nemačke banke, što je 8. maja 2020. i urađeno.

''Šest dana kasnije potpisan je i ugovor po kome Zvezda treba da uplati (vrati) Fiorentini tu sumu do 30. septembra 2020. uz šest odsto kamate i penale od 20 odsto ukoliko do uplate ne dođe.

Kako uplate nije bilo, klub iz Firence ih je je po praksi upozorenja u takvim situacijama 8. oktobra 2020. 'podsetio' i naglasio da su penali 120 hiljada evra. Kako nije bilo reakcije iz Beograda, 12. novembra Fiorentina je tužila Crvenu zvezdu FIFA'', piše ''Danas''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nemanjici
Monday, 06.09.2021
06:02

Ne bi Terza bio Terza kad ne bi muljao nesto...i na kraju Zvezda da plati. Zavuci ruku u šlajpik pa plati smekeru kad si tako pametan ili uplati sa nekog od racuna iz Bundes banke

avatar
Slavko1234
Sunday, 05.09.2021
22:00

Stvarno je doktor. Nije Italija Srbija.